More

  Ραγδαίες εξελίξεις στη ΝΔ – Οι απίστευτοι διάλογοι και τα «γαλλικά» Μεϊμαράκη

  Εντάσεις, φωνές και… «γαλλικά» είχε η σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της ΝΔ, με τον πρόεδρο του κόμματος, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, να… εισβάλλει μαινόμενος στη συνεδρίαση, να τη διακόπτει, και να κατηγορεί τον γραμματέα του κόμματος, Ανδρέα Παπαμιμίκο ότι γελοιοποιεί την διαδικασία. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μεϊμαράκης δε δίστασε να κάνει και χρήση της… «γαλλικής» αποκαλώντας τον κ. Παπαμιμίκο «μ@λ@κ@».

  Αφορμή για τον… χαμό, η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τη εξαγωγή των αποτελεσμάτων στις εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία.

  Αναλυτικότερα και σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μεϊμαράκης, ο οποίος απέσυρε τον εκπρόσωπό του από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, δεν είναι ικανοποιημένος με τη διαδικασία που ακολουθείται.
  Μάλιστα, πληροφορίες από το περιβάλλον του, αναφέρουν ότι αν δε ληφθεί μια σωστή απόφαση, τότε θα κάνει χρήση του δικαιώματος του Προέδρου και θα συγκαλέσει την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

  Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό, ο εκπρόσωπος του κ. Μεϊμαράκη, Θεόδωρος Αμπατζόγλου θα συμμετάσχει ξανά σε συνεδρίαση της ΚΕΦΕ αφού καθοριστούν οι προδιαγραφές και προκηρυχθεί πρώτα ο διαγωνισμός για την εταιρεία που θα αναλάβει την εκλογική διαδικασία.

  Τελικά, μετά από τις τελευταίες εξελίξεις, ο κ. Μεϊμαράκης ανακοίνωσε πως την Πέμπτη το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

  Σε ό,τι αφορά στις αποφάσεις που έλαβε η ΚΕΦΕ για τις εκλογές για τον νέο πρόεδρο της ΝΔ, αυτές είναι οι εξής:

  1. Ομόφωνα αποφάσισε, αφού είχαν εγκριθεί οι τεχνικές προδιαγραφές από την τεχνική επιτροπή, με τη συμμετοχή των τεχνικών συμβούλων των υποψηφίων, οι οποίες θα αναρτηθούν στη επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος, την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015, η επιτροπή προμηθειών να αποσφραγίσει τις προσφορές των εταιρειών ενώπιον των εκπροσώπων των υποψηφίων.

  2. Ομόφωνα αποφάσισε ως βάση προσδιορισμού για τα εκλογικά κέντρα εντός Ελλάδος να είναι κατά προσέγγιση ο αριθμός 900 και για τα εκλογικά τμήματα, επίσης κατά προσέγγιση, να είναι ο αριθμός 1300.

  3. Κατά πλειοψηφία αποφάσισε το αντίτιμο συμμετοχής στις εκλογές για όλους τους ψηφοφόρους να είναι τα 3 ευρώ, ενώ οι εκλογικοί κατάλογοι που θα χρησιμοποιηθούν να είναι όπως και το 2009 οι εκλογικοί κατάλογοι του Υπουργείου Εσωτερικών.

  Μεϊμαράκης: Δε συμβάλλω στη γελοιοποίηση της διαδικασίας

  «Την ώρα που ο κόσμος δοκιμάζεται από μία κυβέρνηση που παραπαίει, εγώ δεν συμβάλλω στη γελοιοποίηση της διαδικασίας που ενσυνείδητα γίνεται από τον γραμματέα Παπαμιμίκο και κάποιους άλλους. Ούτε στο ντιμπέιτ συμμετέχω, που επίσης είναι γελοιοποίηση. Απαιτώ να τελειώσει η διαδικασία του διαγωνισμού για τις προδιαγραφές. Πάω να πω στον Αμπατζόγλου να αποχωρήσει», δήλωσε νωρίτερα ο κ. Μεϊμαράκης σε δημοσιογράφους.

  Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής της ΝΔ, Κώστας Τζιμάρας, αντιδρώντας σε επίθεση που δέχθηκε από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, στη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, έκανε την εξής δήλωση: «Μετά την αναίτια, υβριστική και πρωτοφανή επίθεση που δέχθηκα σήμερα από τον μεταβατικό πρόεδρο του κόμματος, παρουσία των μελών της ΚΕΦΕ, δηλώνω ότι δεν θα τον παρακολουθήσω στο επίπεδο που επέλεξε να επιτεθεί εναντίον μου. Θέλω όμως να δηλώσω ότι δεν θα επιτρέψω σε κανένα να αμφισβητήσει την τιμή και την υπόληψη μου, που είναι γνωστή στα στελέχη και τα μέλη του κόμματος στη 40χρονη διαδρομή μου σε αυτό. Προφανώς επιφυλάσσομαι κάθε νόμιμου δικαιώματός μου».

  «Μόλις είχαμε συμφωνήσει ομόφωνα σε όλα και ήρθε ο πρόεδρος και συνέβη ό,τι είδατε. Το ξέσπασμα του προέδρου είναι μη ελεγχόμενο. Αυτή η εν εξάλλω κατάσταση είναι προβληματική για τον πρόεδρο και τη ΝΔ. Είχαμε συμφωνήσει και σε αντίτιμο 3 ευρώ για όλους. Εμείς επιστρέφουμε στην ΚΕΦΕ με τις αρχικές μας θέσεις», σημείωσε σχετικά η εκπρόσωπος του Απόστολου Τζιτζικώστα, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

  Ο εκπρόσωπος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Σπυρίδων Χρυσοφώτης, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους ανέφερε: «Προτού συμβεί το περιστατικό που είδατε, είχαμε συμφωνήσει για το θέμα του διαγωνισμού πως την Πέμπτη θα ανοίξουν οι προσφορές. Δε θέλαμε διάκριση παλιών και νέων μελών, όπως προβλέπει το καταστατικό άλλωστε, και είχαμε συμφωνήσει για αντίτιμο 3 ευρώ για όλους».

  «Από την πρώτη στιγμή που έθεσα υποψηφιότητα έβαλα ως απόλυτη προτεραιότητα μου την ενότητα του κόμματος. Παρά τα όσα έχουν συμβεί μέχρι στιγμής κράτησα ενσυνείδητα χαμηλούς τόνους γιατί την ΝΔ την αγαπάμε και πρέπει αυτό να το αποδεικνύουμε με πράξεις και όχι με λόγια. Δυστυχώς, οι συνεχόμενες παλινωδίες στην διαδικασία και η αμφισβήτηση του καταστατικού που ρητώς προβλέπει τι πρέπει να γίνει παρουσιάζει στα μάτια των πολιτών την ΝΔ με τελείως διαφορετικό τρόπο από αυτόν που της αξίζει.

  Σήμερα στην ΚΕΦΕ επετεύχθη συμφωνία μεταξύ και των τεσσάρων υποψηφίων και για το αντίτιμο και για την διαδικασία. Την τελευταία στιγμή και ενώ είμασταν σε διαδικασία ανακοίνωσης της εν λόγω συμφωνίας ένας από τους συνυποψηφίους με τρόπο πρωτόγνωρο αποφάσισε να υπαναχωρήσει απ’ αυτήν. Δεν θα σχολιάσω τα γεγονότα γιατί όπως προ είπα την ενότητα του κόμματος πρέπει να την υπηρετούμε με την συμπεριφορά μας ακόμα και στις δύσκολες στιγμές.

  Η ΚΕΦΕ οφείλει να καταλήξει σε απόφαση σήμερα χωρίς καμία περαιτέρω αναβολή. Η συνέχιση αυτής της εικόνας βλάπτει και την ΝΔ και τη διαδικασία, εκτός, και αν ο τελικός στόχος είναι είτε να μην γίνουν καθόλου αυτές οι εκλογές είτε να γίνουν με τη δυνατή μικρότερη συμμετοχή έτσι ώστε η διαδικασία να καταλήξει να είναι παντελώς ελεγχόμενη από τους μηχανισμούς. Δεν φοβόμαστε την δημοκρατία και η ΝΔ δεν μπορεί να φοβάται την ψήφο των Ελλήνων πολιτών τους οποίους θέλει να εκπροσωπήσει και να κυβερνήσει. Την κοινωνία την θέλουμε μαζί μας και όχι απέναντί μας», δήλωσε από πλευράς του ο Άδωνις Γεωργιάδης.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Η Σοφία Νικολάου «καρατόμησε» τον Αντώνη Αραβαντινό

  Την «καρατόμηση» του μέχρι πρότινος αρχιφύλακα των φυλακών Κορυδαλλού, Αντώνη Αραβαντινού, από τη θέση του προϊσταμένου στην αποθήκη υλικών αποφάσισε το απόγευμα της Πέμπτης...

  Μαίνεται η φωτιά στην Κάρυστο

  Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου κοντά στον οικισμό Ραπταίοι, στον δήμο Καρύστου στην Εύβοια ενώ σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου...

  Τζο Μπάιντεν: Καλώ τον Ερντογάν να αναιρέσει την απόφαση του για την Αγία Σοφία

  Να αναιρέσει την απόφασή του για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί καλεί τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο Δημοκρατικός υποψήφιος...

  Οι Ιταλοί επιλέγουν τη χώρα τους και την Ελλάδα για διακοπές

  Σύντομες διακοπές στη χώρα τους αποφάσισαν να κάνουν φέτος οι Ιταλοί, σύμφωνα με τα στοιχεία των εμπορικών και τουριστικών ενώσεων της χώρας, τα οποία...

  Εξομολόγηση Έλληνα ηθοποιού: «Η μητέρα μου δεν μου μιλούσε»

  Στο περιοδικό «Λοιπόν» παραχώρησε συνέντευξη ο Φώτης Σπύρου, ο οποίος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στη σχέση του με τη μητέρα του και την αδερφή...