12:05 Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:

Ράλι ενθουσιασμού στις αγορές για το εμβόλιο της Moderna

Ράλι ενθουσιασμού στις αγορές για το εμβόλιο της Moderna

H δημοσίευση των αποτελεσμάτων από την μεγάλη κλινική δοκιμή του εμβολίου της Moderna για την Covid-19 έχουν πυροδοτήσει κύμα ενθουσιασμού στις διεθνείς αγορές. Είναι το δεύτερο εμβόλιο, ύστερα από εκείνο της Pfizer, το οποίο φέρεται να είναι άνω του 90% αποτελεσματικό (94,5% συγκεκριμένα) γεγονός που τονώνει το ηθικό των επενδυτών και ανοίγει την όρεξή τους για ρίσκο.

Στις ευρωπαϊκές αγορές τα κέρδη σχεδόν διπλασιάζονται χάρη στην είδηση. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600, ο οποίος παρουσίαζε άνοδο της τάξης του 0,7% πριν από τις ανακοινώσεις της αμερικανικής εταιρείας, στον απόηχό τους καταγράφει κέρδη 1,5%. Γκάζι πατούν οι μετοχές των εταιρειών ταξιδιών και αναψυχής, με τον δείκτη τους να ενισχύεται 3,2%. Και τούτο γιατί υπάρχουν ελπίδες πως όταν θα αρχίσει ο εμβολιασμός του πληθυσμού θα αρχίσει και η ουσιαστική επανεκκίνηση του τουρισμού. Σε ράλι επιδίδονται και οι τράπεζες, με τον δείκτη τους στο +4%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παπαθανάσης: Υπάρχει πλάνο για άνοιγμα εστίασης – λιανεμπορίου από 1 Δεκεμβρίου


Το κλίμα είναι ιδιαίτερα θετικό ανά την Ευρώπη. Στο Λονδίνο ο fTSE 100 ενισχύεται 1,6%, στη Φραγκφούρτη ο DAX είναι στο +1,4% και στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύεται 2%. Ακόμη πιο ισχυρά είναι τα κέρδη στον Νότο, με τον FTSE MIB στο Μιλάνο στο +2,2% και τον IBEX35 στο +2,3%. Στο Χρηματιστήριο Αθηνών o Γενικός Δείκτης κάνει άλμα 5,7% χάρη σε ένα θεαματικό ράλι των τραπεζικών μετοχών.

Η στροφή αυτή προς το ρίσκο, περιορίζει την ελκυστικότητα για το απόλυτο «καταφύγιο» των αγορών, τα γερμανικά ομόλογα. Η απόδοση του δεκαετούς Bund ενισχύεται κατά δύο μονάδες βάσης, μετά τις ανακοινώσεις της Moderna

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας