21:03 Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Ράλι στο χρηματιστήριο και στα ομόλογα -Μαζική εισροή κεφαλαίων

Ράλι στο χρηματιστήριο και στα ομόλογα -Μαζική εισροή κεφαλαίων

Ράλι στο χρηματιστήριο και στην αγορά ομολόγων φέρνει το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής, που τερματίζει μιά μακρά περίοδο αβεβαιότητας, δημιουργώντας προϋποθέσεις για τη συγκρότηση ισχυρού και βιώσιμου κυβερνητικού σχήματος, που θα συνεχίσει τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια και θα επισπεύσει την επιστροφή της χώρας σε επενδυτική βαθμίδα.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με εντυπωσιακό άλμα του ΓΔ στο +6,7% και τον τραπεζικό δείκτη να εκτοξεύεται στο +13,5%, εν μέσω αγοραστικού πυρετού. Ποταμοί κεφαλαίων εισρέουν στο ΧΑ και μέσα σε μόλις μισή ώρα έχουν πραγματοποιηθεί συναλλαγές αξίας 68 εκατομμυρίων ευρώ!

Ξένα χαρτοφυλάκια και εγχώριοι επενδυτές που έμειναν στο περιθώριο τις τελευταίες εβδομάδες λόγω της εκλογικής αβεβαιότητας, σπεύδουν τώρα να “κλείσουν θέση” για το “μεγάλο ταξίδι” της ανόδου που αναμένεται στο ΧΑ τους επόμενους μήνες, νόψει αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας αλλά και μετά την κατάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

Σε ρυθμούς ράλι τρέχουν και τα ελληνικά κρατικά ομόλογα: Οι τιμές τους ανεβαίνουν αλματωδώς, οι αποδόσεις τους αποκλιμακώνονται. Κατά 20(!) μονάδες βάσης υποχωρεί αυτή την ώρα η απόδοση του 10ετούς, που διαμορφώνεται υτή την ώρα σε 3,85%. Κατά 28(!) μβ του 5ετούς, στο 3,39%.
Στο χρηματιστήριο οι βασικοί δείκτες απέχουν ελάχιστα από τα μέχρι στιγμής υψηλά ημέρας , ενώ ο ΓΔ βρίσκεται στα υψηλά 9ετίας.
Ο Γενικός Δείκτης σημειώνει άνοδο 5,80% στις 1.198 μονάδες. Περίπου 6,70% κερδίζει ο FTASE25 της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.
Ο τραπεζικός δείκτης απογειώνεται στο +12,25%

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας