0:42 Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Reader’s Digest: «Ευτυχία στους Λειψούς- Ένα κρυφό καταφύγιο στα ελληνικά νησιά»

Reader’s Digest: «Ευτυχία στους Λειψούς- Ένα κρυφό καταφύγιο στα ελληνικά νησιά»

Το Reader’s Digest ξεχώρισε τους Λειψούς ως τον κρυμμένο παράδεισο του Αιγαίου, ανάμεσα σε άλλους ανερχόμενους προορισμούς σε Γαλλία, Ιταλία, Νορβηγία και Αγγλία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του, οι Λειψοί έχουν πιστούς φίλους σε όλο τον κόσμο που προτιμούν έναν οικολογικό προορισμό με εξαιρετικό κλίμα και ιδανική αύρα για διακοπές ακόμη και τον Σεπτέμβριο.

Το Reader’s Digest κάνει ειδική αναφορά στις πρωτοβουλίες για διατήρηση των παραλιών χωρίς οργανωμένες ξαπλώστρες, την απαγόρευση των πλαστικών μιας χρήσης, καθώς και τις προσπάθειες για τη ριζική ανάπλαση του λιμένα, έργο που ολοκληρώθηκε μέσα σε ελάχιστο χρόνο.

Επικαλούμενος τη μυθολογία που ήθελε τη νύμφη Καλυψώ να γοητεύει τον Οδυσσέα ο οποίος έμεινε μαγεμένος στο νησί για επτά χρόνια, ο αρθρογράφος Josh Ferry που προσκλήθηκε από τον Δήμο το προηγούμενο καλοκαίρι, κάνει λόγο για τα σαγηνευτικά γαλαζοπράσινα νερά των Λειψών, την ονειρική κουζίνα, τη θετική ενέργεια των φιλόξενων κατοίκων και τα ασυναγώνιστα τοπικά προϊόντα με έμφαση στην τυροκομία αλλά και τον γνωστό οίνο που είχε φτάσει μέχρι και το Βατικανό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Eurolife FFH γεμίζει με παιδικά χαμόγελα ακόμα ένα νησί της Ελλάδας, το Καστελλόριζο

Οι νησιώτες φύλακες-άγγελοι των αδέσποτων

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας