10:16 Σάββατο 25 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Ρεπορτάζ της ΕΡΤ για το... "πώς να κλέψουμε βενζίνη" γίνεται θέμα στον Guardian

Ρεπορτάζ της ΕΡΤ για το... "πώς να κλέψουμε βενζίνη" γίνεται θέμα στον Guardian

Θέμα στον Guardian έγινε ρεπορτάζ της ΕΡΤ που έδειξε πώς μπορεί κάποιος να κλέψει καύσιμα από ένα αυτοκίνητο, καθώς οι τιμές εκτινάσσονται στα ύψη.

«Δεν είναι κάτι τρομερά περίπλοκο. Δεν χρειάζεται καν ειδικό σωλήνα, μπορεί να το κάνει κάποιος ακόμα και με ένα από λάστιχο για τις βεράντες», είπε ο ρεπόρτερ του σταθμού στην πρωινή ειδησεογραφική εκπομπή της ΕΡΤ Συνθέσεις.

Αφού έδειξε τη μέθοδο, ένας ιδιοκτήτης συνεργείου αυτοκινήτων έδειξε πώς και σε ποιο σημείο μπορεί κάποιος να τρυπήσει με ένα κατσαβίδι τη δεξαμενή του ρεζερβουάρ ενός αυτοκινήτου για να κλέψει βενζίνη.

«Είστε καλά παιδιά; Δίνετε συμβουλές στους ανθρώπους για να κλέψουν βενζίνη;» σχολίασε ένας χρήστης στο Twitter ενώ ένας άλλος αστειεύτηκε λέγοντας «Μετά το σεμινάριο με τους δύο τρόπους για να κλέβεις εύκολα βενζίνη, η ΕΡΤ ετοιμάζει τώρα νέους τρόπους για το πώς να ανοίγεις κλειδαριές και να κλέβεις πορτοφόλια».

Οι τιμές των καυσίμων ανεβαίνουν σταθερά στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες, με την απλή αμόλυβδη να κινείται πάνω από 2,37 ευρώ ανά λίτρο κατά μέσο όρο στην Αθήνα και πάνω από 2,50 ευρώ στη Ρόδο και τα γειτονικά νησιά, αναφέρει ο Guardian.

Οι ελληνικές αρχές αντιστάθηκαν στις εκκλήσεις για μείωση της φορολογίας στα καύσιμα, επιλέγοντας αντ’ αυτού επιδοτήσεις 30-50 ευρώ σε λιγότερο ευκατάστατους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών για να ελαφρύνουν το βάρος εν μέσω της διεθνούς ενεργειακής κρίσης.

Ο ετήσιος πληθωρισμός της Ελλάδας έφτασε στο 11,3% τον Μάιο, σημειώνοντας ρεκόρ 29 ετών.

Πηγή: https://www.theguardian.com/world/2022/jun/24/greek-state-tv-broadcasts-advice-on-how-to-siphon-gasoline

Διαβάστε επίσης

Fuel Pass: Τα νέα δεδομένα για τα καύσιμα

Βενζίνη: Συμβουλές για να καταναλώνουμε λιγότερα καύσιμα δίνει ο Κωνσταντίνος “Ιαβέρης”

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας