21:38 Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Repubblica : Θα προσπαθήσει η Ρωσία του Πούτιν να επηρεάσει τις ευρωεκλογές, όπως έχει ήδη κάνει;

Repubblica : Θα προσπαθήσει η Ρωσία του Πούτιν να επηρεάσει τις ευρωεκλογές, όπως έχει ήδη κάνει;

Πράκτορες της ιταλικής αντικατασκοπείας θεωρούν ότι η Ρωσία έχει  ξεκινήσει «υβριδικές εκστρατείες» εις βάρος της Ιταλίας και ολόκληρης της Δύσης «με κατασκοπευτικές ενέργειες, επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, παραπληροφόρηση και προσπάθειες αποσταθεροποίησης με ‘‘όχημα’’ τα μεταναστευτικά ρεύματα από την Αφρική».

Το σχέδιο του Κρεμλίνου, λένε, θυμίζει το αντίστοιχο της Κίνας – διότι και οι Κινέζοι έβαλαν στο στόχαστρο το κράτος της Μελόνι. Η Ιταλία, σύμφωνα με την ανάλυση των μυστικών υπηρεσιών έχει δείξει «καλό επίπεδο αντοχής» στις επιθέσεις που δέχθηκε από Μόσχα και Πεκίνο. Όμως «οι ρωσικές υβριδικές δραστηριότητες είναι συνεχείς και αυξήθηκαν όταν άρχισε η σύγκρουση στην Ουκρανία».

Η Ρωσία προσπάθησε να δημιουργήσει πρόβλημα στην Ιταλία σε δύο πεδία, στον ενεργειακό εφοδιασμό και στην κοινωνική ειρήνη, «μέσω οικονομικής προπαγάνδας που αποσκοπούσε στην αλλοίωση των πραγματικών στοιχείων για τις τιμές της ενέργειας, τον πληθωρισμό και το κόστος των πρώτων υλών».

Για το θέμα των ευρωεκλογών και τη ρωσική παρέμβαση οι ιταλοί πράκτορες  στην ετήσια  έκθεσή τους αναφέρουν: «Οι μηχανισμοί πληροφόρησης που συνδέονται με το Κρεμλίνο προσπάθησαν να υπονομεύσουν την ευρωπαϊκή συνοχή και την εμπιστοσύνη των πολιτών, τόσο στους εθνικούς θεσμούς όσο και στους θεσμούς της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. »Μετά τον αποκλεισμό που επιβλήθηκε στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, όπως το RT και το Sputnik, η Μόσχα βασίστηκε στην υποστήριξη των μέσων ενημέρωσης τρίτων χωρών για την προώθηση της προπαγάνδας της, διευρύνοντας παράλληλα την ικανότητα συντονισμού της σε διεθνές επίπεδο».

Η Repubblica αναρωτήθηκε αν τα παραπάνω σημαίνουν ότι τα ρωσικά δίκτυα έχουν επεκταθεί και στην Ιταλία. Ασφαλώς, είναι η απάντηση σύμφωνα με την έκθεση των πρακτόρων. Μάλιστα, ένας υπουργός της Μελόνι εξήγησε ότι «τις τελευταίες ημέρες, με τις διαμαρτυρίες μέρους του αγροτικού κόσμου, ορισμένα φιλορωσικά κανάλια στο web διακίνησαν την αβάσιμη ιδέα ότι οι αγροτικές αντιδράσεις γεννήθηκαν από τις οικονομικές επιπτώσεις που έφεραν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Microsoft: Έκθεση αποκαλύπτει τις ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις στην Ουκρανία

Προειδοποίηση Μπάιντεν για πιθανό πόλεμο με τη Ρωσία με “φόντο” τις κυβερνοεπιθέσεις

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

   

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας