5:40 Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Reuters για την τραγωδία στη Μάνδρα: Κακές υποδομές αφήνουν τους πολίτες ευάλωτους

Reuters για την τραγωδία στη Μάνδρα: Κακές υποδομές αφήνουν τους πολίτες ευάλωτους

Αναλυτικό ρεπορτάζ για τις μεγάλες καταστροφές και τους νεκρούς από την καταστροφική βροχή που έπληξε τη Δυτική Αττική το πρωί της Τετάρτης, παρουσιάζουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, εστιάζοντας τις παρατηρήσεις τους στις ελλιπείς υποδομές.

Οι εικόνες από τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν την Ελευσίνα, τη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο, έκαναν το γύρο του κόσμου. Το πρακτορείο Reuters αναφέρει πως «τόσο έντονες καταρρακτώδεις βροχές δεν είναι συνηθισμένες στην Ελλάδα, όπου οι κακές υποδομές αφήνουν τους πολίτες ευάλωτους στις πλημμύρες», αν και μάλλον δεν ήταν καλά πληροφορημένοι, καθώς σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, οι βροχές δεν ήταν καταρρακτώδεις, αλλά φυσιολογικές.

Το Associated Press, το τηλεγράφημα του οποίου αναμετέδωσαν όλα τα μεγάλα αμερικανικά Μέσα (Fox News, ABC News και CTV News), ανέφερε πως «πλημμύρες στις δυτικές συνοικίες της ελληνικής πρωτεύουσας μετέτρεψαν τους δρόμους σε χείμαρρους λάσπης και μπάζων».

Το BBC είχε τα γεγονότα στην Ελλάδα στην πρώτη σελίδα του, κάνοντας λόγο για καταστροφές σε τρεις περιοχές κοντά στην πρωτεύουσα Αθήνα, ενώ τόνισε πως η πλειοψηφία των νεκρών ήταν άτομα ηλικιωμένα, που δεν πρόλαβαν να κετακινηθούν από τις οικίες τους.

 

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας