0:21 Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021
eReportaz

Live:

Ρεύμα Αύξηση - Κώστας Σκρέκας: Να «βάλουν πλάτη» στην απορρόφηση των αυξήσεων οι ιδιώτες προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας [vid]

Ρεύμα Αύξηση - Κώστας Σκρέκας: Να «βάλουν πλάτη» στην απορρόφηση των αυξήσεων οι ιδιώτες προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας [vid]

Ρεύμα Αύξηση – Κώστας Σκρέκας: Ο υπουργός ζήτησε από τους ιδιώτες να στηριχθεί ο καταναλωτής στο πλαίσιο της λειτουργίας του ανταγωνισμού.Σύσταση προς τους ιδιώτες προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας να συμβάλουν στην απορρόφηση των αυξήσεων, απηύθυνε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε αργά χθες.

Τι δήλωσε ο υπουργός για την επιβάρυνση στα τιμολόγια των νοικοκυριών και για τη συνάντησή του με τους ιδιώτες προμηθευτές μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο OPEN:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ – Επίθεση με βιτριόλι: Αρχίζει σήμερα η δίκη – Η ώρα της κρίσης για τη 36χρονη που κατέστρεψε το πρόσωπο της Ιωάννας (Βίντεο)

Τι ζήτησε ο υπουργός από τους ιδιώτες προμηθευτέςΣτη σύσκεψη παρουσιάστηκαν τα μέτρα που θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση, με αιχμή την επιδότηση του τιμολογίου όλων των προμηθευτών κατά 30 ευρώ ανά μεγαβατώρα για το τετράμηνο Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου. Κατά τις πληροφορίες, ο υπουργός ζήτησε να στηριχθεί ο καταναλωτής στο πλαίσιο της λειτουργίας του ανταγωνισμού.

Η αντίδραση των εταιρειώνΑπό την άλλη πλευρά ορισμένες εταιρείες εξέθεσαν προβληματισμό για την επαλήθευση των σεναρίων εξέλιξης των τιμών, πάνω στα οποία βασίστηκε η εκτίμηση για τα τιμολόγια λιανικής δεδομένου ότι η κρίση σε διεθνές επίπεδο συνεχίζεται.

Οι τιμές

Η τιμή της ενέργειας για σήμερα στην ελληνική αγορά διαμορφώνεται στα 172,77 ευρώ ανά μεγαβατώρα (η μέγιστη φθάνει στα 209,66 ευρώ), στα ίδια επίπεδα με την Ισπανία και την Πορτογαλία και ελαφρώς χαμηλότερα από την Ιταλία όπου η τιμή αύριο φθάνει στα 174,58 ευρώ. Το θέμα των αυξήσεων στο κόστος της ενέργειας θα τεθεί και στο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ που θα συνεδριάσει την ερχόμενη εβδομάδα.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας