20:49 Τρίτη 17 Μαΐου 2022
eReportaz

Live:

Ρίψεις τροφών για τα ζώα στο παγωμένο όρος Αιγάλεω

Ρίψεις τροφών για τα ζώα στο παγωμένο όρος Αιγάλεω

Ρίψεις τροφών σε περιοχές του όρους Αιγάλεω, που έχει καλυφθεί από χιόνι, πραγματοποίησαν σήμερα συνεργεία του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας- Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ), προκειμένου να βελτιωθούν οι όροι ζωής της άγριας πανίδας του βουνού.

Όπως έγινε γνωστό, την επιχείρηση επέβλεπε ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, ενώ το μίγμα τροφών είχε επιλεγεί κατόπιν οδηγιών ειδικού κτηνίατρου, για την αναπλήρωση των θερμιδικών τους αναγκών.

Σημειώνεται ότι οι δυσκολίες για την πτηνοπανίδα είναι μεγαλύτερες όταν παγώσει το χιόνι, καθώς γίνεται ακόμα δυσκολότερη η εξεύρεση τροφής στο δύσκολο περιβάλλον του βουνού. Το όρος Αιγάλεω αποτελεί μια πολύτιμη και ευαίσθητη περιοχή του λεκανοπεδίου, όπου ο ΠΕΣΥΔΑΠ εκτός από την πυρασφάλεια αναπτύσσει δράσεις προστασίας του και σε πολλά άλλα επίπεδα.

Επίσης, σημειώνεται ότι για τρίτη ημέρα σήμερα ασθενοφόρα του ΔΙΚΕΠΑΖ (Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων) συνεχίζουν να παρέχουν τροφή στα αδέσποτα ζώα σε επισημασμένα σημεία των δήμων – μελών του ΠΕΣΥΔΑΠ, με την συνεργασία ζωοφιλικών σωματείων και φιλόζωων πολιτών.

Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις κρίθηκε αναγκαίο αδέσποτα ζώα μεγάλης ηλικίας να μεταφερθούν για φροντίδα στις εγκαταστάσεις του ΔΙΚΕΠΑΖ.

Διαβάστε ακόμη

Τραγωδία στα Μελίσσια: Γλίστρησε στον πάγο πηγαίνοντας στο φαρμακείο και σκοτώθηκε

Άνοιξε η λεωφόρος Συγγρού που παρέμενε κλειστή λόγω της ισχυρής έκρηξης σε κτίριο

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας