11:39 Κυριακή 3 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Ρίτα Μωραϊτάκη Πικρού: “Στο επίκεντρο ο Άνθρωπος”

Ρίτα Μωραϊτάκη Πικρού: “Στο επίκεντρο ο Άνθρωπος”

Συνέντευξη στα Παραπολιτικά FM έδωσε η κα Ελευθερία Ρίτα Μωραϊτάκη Πικρού,  Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος “ΑΤΤΙΚΗ ΜΠΡΟΣΤΑ” Κεντρικός Τομέας Αθήνας με τον Νίκο Χαρδαλιά.

Η κα Μωραιτάκη αναφέρθηκε στα προβλήματα της κοινωνίας τα οποία είναι παντού κοινά και ο στόχος του συνδυασμού “ΑΤΤΙΚΗ ΜΠΡΟΣΤΑ” είναι να δουλέψουμε ομαδικά πάνω στην επίλυσή τους.

Η ανθρωπιά, η ασφάλεια, το πράσινο και οι νέες_θέσεις_εργασίας, μέσα από την ενίσχυση_της_επιχειρηματικότητας, αποτελούν ύψιστης προτεραιότητας στόχους για τον συνδυασμό του Νίκου Χαρδαλιά.

Η κα Μωραϊτάκη μίλησε για τους προβληματισμούς του κόσμου εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών με επίκεντρο τις φυσικές καταστροφές που ταλάνισαν την χώρα το καλοκαίρι που πέρασε. Οι άνθρωποι θέλουν δικούς τους ανθρώπους στην αυτοδιοίκηση που να μπορούν να βοηθήσουν στα θέματα που τους απασχολούν, όπως η ασφάλεια, αλλά και η εργασία . Η περιφέρεια πρέπει να βρίσκεται δίπλα τους και να φροντίσει για την παραγωγικότητα και την υγιή επιχειρηματικότητα.

Για την αντικατάσταση του κου Πατούλη από τον κ. Χαρδαλιά και κατά πόσον θα επηρεάσει αυτό το εκλογικό σώμα η κα Μωραϊτάκη Πικρού ανέφερε πως ο κ. Πατούλης προσέφερε όσο καλύτερα μπορούσε στην περιφέρεια και προετοίμασε τον δρόμο για τον επόμενο Περιφερειάρχη ώστε να αποδώσει στο μέγιστο δυνατόν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα σε μια πολύ δύσκολη εποχή.

Η εμπειρία του κ. Χαρδαλιά στην διαχείριση κρίσεων από την εποχή που ήταν επικεφαλής της Πολιτικής προστασίας , ανέφερε η κα Μωραϊτάκη,  θα είναι χρήσιμη ώστε να δημιουργηθεί και η πολιτική προστασία της περιφέρειας η οποία θα έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίζει τα άμεσα περιστατικά. Τον εμπιστεύομαι δήλωσε η κα Μωραϊτάκη τον Νίκο Χαρδαλιά, πως θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί για τον συνάνθρωπό του. Και αυτό φάνηκε από το πόσο ο ίδιος ο κόσμος της Αττικής τον εμπιστεύεται έχοντας το προηγούμενο της θητείας του τον καιρό της πανδημίας.

Στη συνέχεια η κα Μωραιτάκη αναφέρθηκε στην δημόσια υγεία και στις δράσεις της περιφέρειας που θα στοχεύουν σε αυτήν ώστε κανείς πολίτης να μην αισθάνεται μόνος του, με ένα πρόγραμμα που θα δίνει βάση στην προσβασιμότητα των πολιτών στις δομές υγείας και στην πιστοποίησή τους ώστε να παρέχουν αξιόπιστες υπηρεσίες.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για την ακρίβεια που απασχολεί τον κόσμο η κα  Μωραϊτάκη ανέφερε πως η περιφέρεια φροντίζει με κάθε τρόπο να βρίσκεται δίπλα στον πολίτη με δράσεις που έχουν σκοπό να στηρίξουν όπως για παράδειγμα,  δράσεις για άνεργες μητέρες και σε μονογονεϊκές οικογένειες με την παράλληλη ύπαρξη κατάλληλων δομών.

Ο πολίτης επιλέγει ανθρώπους μέσα από την κοινωνία, που έχουν δείξει δείγματα γραφής, για να τον εκπροσωπήσει ανέφερε η κα Μωραϊτάκη και ο κόσμος μας εμπιστεύεται και εμείς δεσμευόμαστε ότι θα τον εκπροσωπήσουμε με σεβασμό και αποτέλεσμα. Σύνθημά μας είναι “Στο επίκεντρο ο Άνθρωπος”.

Ακούστε την συνέντευξη της  κ.Ρίτας Μωραϊτάκη Πικρού 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

   

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας