11:49 Κυριακή 3 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Ριζικές αλλαγές στην αγορά ακινήτων: Τέλος στην αγοραπωλησία «χέρι - χέρι»

Ριζικές αλλαγές στην αγορά ακινήτων: Τέλος στην αγοραπωλησία «χέρι - χέρι»

Την πρόθεση της κυβέρνησης να πατάξει τη φοροδιαφυγή εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το φορολογικό νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών «Μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής», ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «το νέο σχέδιο νόμου συνιστά μια σημαντική μεταρρύθμιση κοινωνικής δικαιοσύνης».

Αγοραπωλησία ακινήτων

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι τα POS θα εφαρμοστούν πλέον για το σύνολο του ποσού πώλησης και τόνισε ότι η κυβέρνηση στοχεύει να αυξήσει τη φορολογική συνέπεια. Γνωστοποίησε, μάλιστα, πως εφεξής θα απαγορεύεται η αγοραπωλησία ακινήτων με ρευστό, «χέρι-χέρι».

«Από εδώ και πέρα το τίμημα θα καταβάλλεται μέσω τραπέζης, ενώ θα ακυρώνεται κάθε συμβόλαιο που περιλαμβάνει προκαταβολή ή εξόφληση σε μετρητά», διεμήνυσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Κι αν κάποιοι επιμένουν σε βαλίτσες με ύποπτα χαρτονομίσματα, ας ξέρουν ένα: θα θεωρείται άκυρο όποιο συμβόλαιο καταγράφει προκαταβολή ή εξόφληση με μετρητά. Και με τους παραβάτες να τιμωρούνται επιπλέον με πρόστιμο ίσο με το 10% του ποσού το οποίο θα έχει καταβληθεί, φυσικά για μια συναλλαγή η οποία δεν θα ισχύσει ποτέ», πρόσθεσε.

Περιορισμός μετρητών

Επιπλέον, το νομοσχέδιο περιέχει και άλλες διατάξεις με τις οποίες περιορίζεται η χρήση μετρητών. Οι πιο σημαντικές αφορούν τα εξής:


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Ροή Ειδήσεων

Προηγούμενο άρθρο

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Καταστροφές από αναρχικούς στο μετρό της Ομόνοιας μετά την πορεία - Δείτε φωτογραφίες

Επόμενο άρθρο

Η Dream Team του Ολυμπιακού μέσα και... έξω από το παρκέ του ΣΕΦ - Και οι... 7 είναι υπέροχες!

Διαβάστε ακόμη

Top News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
   

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας