5:31 Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021
eReportaz

Live:

Ρόδος: Λιποθύμησε 9χρονο κοριτσάκι από την πείνα έξω από φούρνο

Ρόδος: Λιποθύμησε 9χρονο κοριτσάκι από την πείνα έξω από φούρνο

Ένα 9χρονο κοριτσάκι έχασε τις αισθήσεις του και λιποθύμησε από την πείνα, την ώρα που περίμενε στη σειρά έξω από φούρνο στη Ρόδο για να πάρει λίγο ψωμί.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, Θ. Σταμούλη, ο οποίος μίλησε στο Open πρόκειται για την κόρη συναδέλφου του, ο οποίος έχει μείνει άνεργος, λόγω των συνθηκών που επικρατούν στο νησί εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το περιστατικό αυτό επιβεβαίωσε και η κ. Σ. Μανιά από τον φιλανθρωπικό σύλλογο «Αγία Σοφία», λέγοντας πως η μητέρα είναι μια αξιοπρεπέστατη γυναίκα, η οποία δε ζητά λεφτά, αλλά φαγητό για τα παιδιά της και μια δουλειά για να μπορέσει να τα μεγαλώσει.


Διαβάστε επίσης: «Lock(ed) down παραμένει ο τουρισμός» λένε αγωνιώντας οι ταξιδιωτικοί πράκτορες


Όπως είπε, πρόκειται για μονογονεϊκή οικογένεια, με τη μητέρα να προσπαθεί να τα φέρει βόλτα, την ώρα που η τουριστική επιχείρηση στην οποία εργαζόταν δεν έχει ανοίξει και όπως φαίνεται δεν πρόκειται και να ανοίξει.

«Η Ρόδος είναι νεκρή πόλη, μου θυμίζει κατοχή»

Τελείωσε η οικονομική ευμάρεια που γνώριζε κατά το παρελθόν η Ρόδος και πολλοί φοβούνται ότι η κατάσταση δεν έχει επιστροφή.

Πολλοί κάτοικοι έχουν μείνει άνεργοι, καθώς τα ξενοδοχεία, οι ταβέρνες, τα μπαρ κι όλες οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην παροχή υπηρεσιών σε τουρίστες, έχουν κατεβασμένα ρολά και τα περισσότερα θα παραμείνουν σ’ αυτό το καθεστώς.

Ο κ. Σταμούλης περιέγραψε μια ζοφερή εικόνα που ζουν οι κάτοικοι στο νησί. Όπως είπε η οικονομική ύφεση έχει επέλθει λόγω των κλειστών τουριστικών επιχειρήσεων και πάρα πολλοί είναι άνεργοι.


Διαβάστε επίσης: Ξενοδοχεία σε κρίση: Συνεχείς ακυρώσεις και πλασματικές κρατήσεις – Υπέρογκα τα κόστη λειτουργίας


«Η κατάσταση είναι τραγική. Έρχονται άνθρωποι έξω από το εργατικό κέντρο της Ρόδου, για να πουλήσουν τα υπάρχοντά τους… Μου θυμίζει κατοχή η κατάσταση. Η Ρόδος είναι νεκρή πόλη. Δεν κινείται τίποτα έξω. Ειδικά το βράδυ είναι… νέκρα».


Διαβάστε επίσης: Προβλέψεις Κομισιόν: Βαθιά ύφεση 9,7% για την Ελλάδα


 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας