More

  Ρόδος: Στο εδώλιο ο εστιάτορας με την Ferrari!

  Ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου θα εκδικαστεί την 8η Οκτωβρίου 2020 υπόθεση με κατηγορούμενο Ροδίτη εστιάτορα που κρίθηκε πρωτοδίκως ένοχος πλαστογραφίας μετά χρήσεως κατ’ εξακολούθηση, τελεσθείσα από πρόσωπο που διαπράττει πλαστογραφίες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, με συνολικό όφελος άνω των 30.000 ευρώ.

  Στον κατηγορούμενο έχει επιβληθεί στον πρώτο βαθμό ποινή κάθειρξης 8 ετών με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα υπό τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 3.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του.

  Το ιστορικό της υπόθεσης φέρεται να έχει ως εξής:

  Σε βάρος του κατηγορουμένου, υποβλήθηκαν πέντε εγκλήσεις από διαφορετικά θύματα, οι οποίες και συσχετίστηκαν.

  Ειδικότερα την 16η Φεβρουαρίου 2009 ομόρρυθμη κατασκευαστική εταιρεία δια των νομίμων εκπροσώπων της υπέβαλε έγκληση για τη διάπραξη σε βάρος της των πράξεων της πλαστογραφίας μετά χρήσεως και της απάτης από τις οποίες υπέστη ζημία ανερχόμενη στο ποσό των 51.500 €.

  Την ίδια ημέρα ένας ιδιώτης υπέβαλε έγκληση σε βάρος του και του δευτέρου κατηγορουμένου, για την, από κοινού τέλεση των πράξεων της πλαστογραφίας μετά χρήσεως και της απάτης από τις οποίες υπέστη ζημία ανερχόμενη στο ποσό των 15.000 €.

  Την 23η Ιουνίου 2009 γνωστό μανεκέν υπέβαλε έγκληση σε βάρος του πρώτου κατηγορουμένου, για πλαστογραφία μετά χρήσεως και απάτη από τις οποίες υπέστη ζημία ανερχόμενη στο ποσό των 12.800 €.

  Την 17η Ιουλίου 2009 ιδιοκτήτης εταιρείας κλιματιστικών υπέβαλε έγκληση σε βάρος του πρώτου κατηγορουμένου και κατά παντός άλλου υπευθύνου, για πλαστογραφία μετά χρήσεως και απάτη κατ’ εξακολούθηση, από τις οποίες υπέστη ζημία ανερχόμενη συνολικά στο ποσό των 29.800 €.

  Από την έρευνα που έγινε στην τελευταία υπόθεση εκτός από την αυτουργία του εγκαλουμένου προέκυψε και άμεση συνέργεια του μανεκέν στις πράξεις της πλαστογραφίας και της απάτης με επελθούσα ζημία ανερχόμενη στο ποσό των 14.800 €, καθώς επίσης η συναυτουργία του ενός τρίτου και η ηθική αυτουργία ενός τέταρτου στις πράξεις της πλαστογραφίας και της απάτης με επελθούσα ζημία του θύματος ανερχόμενη στο ποσό των 15.000 €.

  Τη 20η Νοεμβρίου 2009 ιδιοκτήτης εταιρείας πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων υπέβαλε έγκληση σε βάρος του πρώτου κατηγορουμένου, για απάτη από την οποία υπέστη ζημία ανερχόμενη στο ποσό των 105.000 € και για καταδολίευση δανειστών.

  Από την έρευνα προέκυψε ότι ο πρώτος κατηγορούμενος εξέδωσε από την 1-1-2008 έως και την 10-6-2008, επιταγή της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου ποσού 12.800 € με ημερομηνία πληρωμής την 31-12-2008 σε διαταγή του μανεκέν.

  Στη συνέχεια έθεσε στη θέση του πρώτου οπισθογράφου τη σφραγίδα εταιρείας του μοντέλου εν αγνοία του και έθεσε κάτωθι της σφραγίδας υπογραφή και απομίμηση της υπογραφής του, έτσι ώστε να φαίνεται ότι το μανεκέν την οπισθογράφησε προς τον επόμενο κομιστή και οπισθογράφο στον οποίο όφειλε χρήματα.

  Στο διάστημα από 1 Ιανουαρίου 2008 έως 1 Δεκεμβρίου 2008 εξέδωσε επιταγή ύψους 51.500 ευρώ σε διαταγή της ομόρρυθμης κατασκευαστικής εταιρείας και έθεσε στη θέση του πρώτου οπισθογράφου τη σφραγίδα της εν αγνοία του εκπροσώπου της και πλαστή υπογραφή του. Εν συνεχεία την παρέδωσε σε μια άλλη ομόρρυθμη εταιρεία.

  Στο διάστημα από 1 Μαρτίου 2008 έως 30 Μαΐου 2008 από κοινού με τον δεύτερο κατηγορούμενο φέρεται να συμπλήρωσε επιταγή ενός άλλου θύματος ύψους 15.000 ευρώ.

  Σκοπός του ήταν να πείσει την τράπεζα ότι η επιταγή είχε εκδοθεί από το θύμα σε διαταγή του δεύτερου κατηγορούμενου λόγω οφειλής του σ’ αυτόν.

  Στο διάστημα από 1 Ιανουαρίου 2008 έως την 24η Νοεμβρίου 2008 ενώ το μανεκέν είχε εκδώσει επιταγή ο πρώτος κατηγορούμενος την συμπλήρωσε για ποσό 14.800 ευρώ θέτοντας το όνομα του ιδιοκτήτη της εταιρείας κλιματιστικών για να πείσει πάλι ότι σκοπός της επιταγής ήταν η εξόφληση μεταξύ τους οφειλής. Το ίδιο φέρεται να έκανε από κοινού με έναν κάτοικο της Καλύμνου γι’ ακόμη μια επιταγή ύψους 15.000 ευρώ.

  Ο κατηγορούμενος τέλος στο διάστημα από 1 Ιανουαρίου 2009 έως την 6η Μαΐου 2008 φέρεται να έκανε χρήση πλαστής υπεύθυνης δήλωσης για να περιέλθει στην ιδιοκτησία του μια πολυτελής κόκκινη Ferrari την οποία είχε αγοράσει με επιταγές με παρακράτηση κυριότητας.

  Έκανε δε χρήση του πλαστού εγγράφου για να μεταβιβάσει στην κυριότητά του το αυτοκίνητο.

  Το συνολικό όφελος που κατηγορείται ότι απεκόμισε ανήλθε σε 214.000 ευρώ.
  Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρίσταται ο δικηγόρος κ. Νικήτας Μπόλκας.

  Πηγή:www.dimokratiki.gr

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

  Καλογρίτσας-Gate: Καταθέτει ο μάρτυρας κλειδί

  Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Επίθεση ισραηλινών σε σήραγγα της Χαμάς. Το Τελ Αβίβ ανοίγει καταφύγια σε όλη την πόλη

  Ο αριθμός των θυμάτων στη Λωρίδα της Γάζας  αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ώρες, καθώς αργά το βράδυ της Δευτέρας αεροσκάφη των ισραηλινών δυνάμεων...

  Ανταρσία των παικτών του Survivor: Ο Ατζούν θέλει να παρατείνει το παιχνίδι – Δίνει αυξήσεις στους παίκτες για να τους πείσει

  Ένταση, γκρίνια και… μπόλικο παρασκήνιο στο Survivor με τους παίκτες να χαλάνε τα σχέδια του Ατζούν και του ΣΚΑΪ. Ο Ατζούν και ο ΣΚΑΪ επιθυμούν...

  Τί αποφάσισε η ΕΠΟ για τους θεατές του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας

  Μόνο με την άδεια της επιτροπής των λοιμωξιολόγων θα επιτρέψει η ΕΠΟ την παρουσία θεατών στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Αυτό ανακοίνωσε η Ομοσπονδία,...

  Συνωστισμός σε κηδεία ιερέα – αρνητή που πέθανε από κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη

  Μετά από μάχη ενός μηνός, κατέληξε 66χρονος ιερέας που λειτουργούσε για περισσότερα από 40 χρόνια σε εκκλησία του Χορτιάτη. Όταν συνειδητοποίησε την επικινδυνότητα του κορωνοϊού...

  Ανησυχητική άνοδος της ακροδεξιάς στην Γαλλία. Δημοσκόπηση σοκ για την γενέτειρα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

  Όλο και περισσότεροι Γάλλοι θεωρούν πως ο Εθνικός Συναγερμός (RN, ακροδεξιά) «δεν αποτελεί κίνδυνο για τη δημοκρατία», αλλά ‘μόνο’ το ένα τρίτο εκτιμά ότι...