6:54 Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021
eReportaz

Live:

Ρόδος: Την απόρριψη της προσφυγής του 65χρονου γυναικολόγου εισηγείται η Εισαγγελέας

Ρόδος: Την απόρριψη της προσφυγής του 65χρονου γυναικολόγου εισηγείται η Εισαγγελέας

Την απόρριψη της προσφυγής του κατηγορούμενου για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, για κατάχρηση σε γενετήσια πράξη προσώπου ανίκανου προς αντίσταση κατ’ εξακολούθηση και για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, 65χρονου γυναικολόγου μαιευτήρα για την εξαφάνιση άλλως μεταρρύθμιση της διάταξης της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου με την οποία αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, εισηγείται στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου, η Αντεισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Ο 65χρονος, που καταμηνύθηκε από 21 γυναίκες, έχει αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 10.000 ευρώ έως την 30.6.2021 και της απαγόρευσης άσκησης επαγγέλματος.

Στην προσφυγή του, όπως έγραψε η «δημοκρατική», αναφέρει μεταξύ άλλων ότι είναι πατέρας 4 παιδιών και ότι η σύζυγός του δεν εργάζεται, ενώ η μόνη πηγή εισοδημάτων που έχει είναι ο μισθός του ως ιατρού νοσηλευτικού ιδρύματος, ο οποίος μετά τη θέση του σε δυνητική αργία από τη Διοίκηση μειώθηκε στο 1/2 του κανονικού.

Δηλαδή σήμερα λόγω της «αργίας» του, εισπράττει κάθε μήνα το ευτελέστατο όπως το χαρακτηρίζει ποσό των 850 ευρώ περίπου, με το οποίο είναι αδύνατο να ανταποκριθεί στις δαπάνες διαβίωσης της οικογένειάς του και στην πληρωμή μηνιαίας δόσης του στεγαστικού του δανείου. Προσθέτει επιπλέον ότι αναγκάζεται να δέχεται την οικονομική βοήθεια συγγενικού του προσώπου για να εξασφαλίσει τα προς το ζην.

Επιπλέον διατείνεται ότι είναι ακατανόητη και αντισυνταγματική η απαγόρευση να ασκεί το επάγγελμά του ως ιατρός – γυναικολόγος. Ισχυρίζεται ότι εκτός από τη διαπόμπευση και τον διασυρμό που έχει υποστεί από τον Αύγουστο του 2020 μέχρι σήμερα από μια εκ των μηνυτριών που διατείνεται ο ίδιος ότι είναι πρώην ερωμένη του και μια αλλοδαπή αλλά και από διαρροές στα ΜΜΕ έχει υποστεί με την απαγόρευση άσκησης του επαγγέλματός του τη χαριστική βολή, με κίνδυνο να χάσει ακόμα και το σπίτι που απέκτησε με στεγαστικό δάνειο.
Η απαγόρευση της άσκησης του επαγγέλματός του, όπως τονίζει, υπήρξε όχι μόνο πρωτοφανής για τα δεδομένα των περιοριστικών όρων αλλά κυρίως αντισυνταγματική και εξοντωτική για την προσωπικότητά του αφού ουσιαστικά καταδικάζει τον ίδιο και την οικογένειά του σε ασιτία.

Ουσιαστικά αιτείται να αρθούν οι δύο περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης άσκησης του επαγγέλματός του και της καταβολής εγγυοδοσίας 10.000 ευρώ άλλως να μειωθεί το ποσό της εγγύησης στο ποσό των 1.000 ευρώ. Η Εισαγγελέας στην εισήγηση της αναφέρει μεταξύ άλλων ότι προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις σε βάρος του κατηγορουμένου δεδομένου μάλιστα ότι οι εγκαλούσες δεν έχουν απολύτως καμία σχέση μεταξύ τους, δεν έχουν κανένα υλικό όφελος από την καταγγελία των ανωτέρω πράξεων, οι δε πράξεις τις οποίες καταγγέλλουν ανατρέχουν σε βάθος επταετίας και φθάνουν μέχρι και λίγες εβδομάδες πριν την υποβολή της πρώτης έγκλησης ενώ αρκετές από αυτές περιέγραψαν τα όσα τους είχαν συμβεί κατά την γυναικολογική τους εξέταση από τον κατηγορούμενο αμέσως μετά το συμβάν σε οικείο τους πρόσωπο. Κρίνει παραπέρα πως ο ισχυρισμός του κατηγορουμένου ότι η υποβολή των εγκλήσεων από όλες τις εγκαλούσες πλην της πρώτης, ενορχηστρώθηκε από αυτήν διότι ισχυρίζεται ότι υπήρξε πρώην ερωτική του σύντροφος ενώ ο ίδιος, αισθανόμενος πίεση από εκείνη, ζήτησε να διακόψουν κάθε σχέση μετά το Φεβρουάριο του 2020, δεν κρίνεται πειστικός καθότι αφενός μεν δεν γνωρίζει καν το χρώμα των ματιών της ενώ οι καταγγέλλουσες με τις εγκλήσεις τους και ακόλουθες καταθέσεις τους, περιέγραψαν με μεγάλη ακρίβεια τις πράξεις που διενεργούσε σε βάρος τους ο κατηγορούμενος.

Ως συνήγοροι υπεράσπισής του παρίστανται οι δικηγόροι οι κ.κ. Μανώλης Κουτσούκος και Κώστας Αβδελής και ως συνήγοροι υποστήριξης της κατηγορίας οι δικηγόροι κ.κ. Εύη Αρνιθενού, Μύριαμ Τομαρά και Στέλιος Αλεξανδρής.

Πηγή:www.dimokratiki.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας