22:54 Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Ρωσία: Από τις στάχτες του ξαναγεννιέται το κίνημα του Αλεξέι Ναβάλνι

Ρωσία: Από τις στάχτες του ξαναγεννιέται το κίνημα του Αλεξέι Ναβάλνι

Με ένα μήνυμα στο Youtube το κίνημα του Αλεξέι Ναβάλνι γεννιέται μέσα από τις στάχτες του. Ένα χρόνο αφού χαρακτηρίστηκε εξτρεμιστική οργάνωση και κηρύχτηκε παράνομο, οι σύμμαχοι του φυλακισμένου ακτιβιστή ανακοίνωσαν ότι θα δημιουργήσουν ένα τεράστιο τοπικό δίκτυο προκειμένου να αποτρέψουν άλλους θανάτους στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η αναβίωση του αντι-κυβερνητικού κινήματος έρχεται με φόντο την αυξανόμενη δυσαρέσκεια μέρους του πληθυσμού για την μερική επιστράτευση που διέταξε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Μια δυσαρέσκεια που προσπαθούν να κεφαλαιοποιήσουν οι οπαδοί του Αλεξέι Ναβάλνι.

Εκτός από τη βοήθεια καλλιτεχνών, δικηγόρων, χάκερ και απλών πολιτών που είναι πρόθυμοι να τυπώσουν και να μοιράσουν φυλλάδια το ανακοινωθέν για μια ακόμα φορά ζητεί την απελευθέρωση του Ναβάλνι. Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης φυλακίστηκε τον Ιανουάριο του 2021 όταν επέστρεψε στη Ρωσία από τη Γερμανία, όπου λάμβανε ιατρική περίθαλψη για δηλητηρίαση από τον νευροτοξικό παράγοντα Νόβιτσοκ. Καταδικάστηκε σε 11 χρόνια κάθειρξη.

Διαβάστε επίσης

Ο Αλεξέι Ναβάλνι μεταφέρθηκε σε «αποικία κρατουμένων» υψίστης ασφαλείας

Νέες κατηγορίες εναντίον του Αλεξέι Ναβάλνι

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

                

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας