19:14 Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Ρωσία: Εντός των φυσιολογικών ορίων τα επίπεδα ραδιενέργειας στον σταθμό της Ζαπορίζια

Ρωσία: Εντός των φυσιολογικών ορίων τα επίπεδα ραδιενέργειας στον σταθμό της Ζαπορίζια

Τα επίπεδα ραδιενέργειας στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια στην νοτιοανατολική Ουκρανία είναι εντός των φυσιολογικών ορίων, μετέδωσε το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA, επικαλούμενο ρωσική κρατική υπηρεσία.

«Τα επίπεδα ραδιενέργειας στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια παρακολουθούνται σε καθημερινή βάση», αναφέρει το RIA επικαλούμενο την Ομοσπονδιακή Ιατρο-Βιολογική Υπηρεσία.

Υπενθυμίζεται πως μετά την ανατίναξη του φράγματος Καχόφκα κινδυνεύει το πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια καθώς υπάρχει μια  δεξαμενή η οποία έχει νερό μιας συγκεκριμένης στάθμης που άρχισε να πέφτει τώρα διότι το φράγμα που καταστράφηκε κρατάει το ύψος αυτής της στάθμης στην κατάλληλη ζώνη.

Ναι μεν οι έξι  πυρηνικοί αντιδραστήρες της Ζαπορίζια  είναι σβηστοί αυτή τη στιγμή, παρ’ όλα αυτά πρέπει να έχουν νερό από τη δεξαμενή που παίρνει νερό από τον Δνείπερο και μέσω του φράγματος κρατάει τη στάθμη. Αν λοιπόν πέσει η στάθμη αυτής της δεξαμενής θα υπάρχει πρόβλημα ψύξης στους πυρηνικούς αντιδραστήρες με αποτέλεσμα να έχουμε κίνδυνο ραδιολογικής διαρροής υλικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φράγμα Καχόφκα – Ζελένσκι: Ρώσοι στρατιώτες πυροβολούν από μακριά τους διασώστες

ΔΟΑΕ: Η δεξαμενή ψύξης των αντιδραστήρων στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια έχει «αρκετό νερό για μήνες»

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας