1:21 Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021
eReportaz

Live:

Ρωσία: Πού είναι ο Ναβάλνι; #WhereisNavalny

Ρωσία: Πού είναι ο Ναβάλνι; #WhereisNavalny

Ο Αλεξέι Ναβάλνι δεν βρίσκεται στη φυλακή στην οποία κρατείται και οι ρωσικές αρχές αρνούνται να απαντήσουν στο πού βρίσκεται, υποστηρίζουν οι δικηγόροι του.

Όπως τονίζεται σε ανάρτηση στον λογαριασμό του Ναβάλνι στο twitter από τους συνηγόρους του, «οι ίδιοι βρίσκονται στο κέντρο κράτησής του από την αρχή της ημέρας και με διάφορα προσχήματα δεν τους επιτρεπόταν να τον επισκεφθούν».

Λίγες ώρες αργότερα, υποστηρίζουν, «ενημερώθηκαν ότι έχει φύγει και οι αρχές αρνήθηκαν να απαντήσουν στο πού βρίσκεται».

Το ρωσικό πρακτορείο TASS, επικαλούμενο δική του πηγή στα όργανα επιβολής του νόμου, μετέδωσε ότι ο Ναβάλνι έχει μεταφερθεί στο σωφρονιστικό ίδρυμα ΙΚ-2. Εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Φυλακών της Ρωσίας δήλωσε ότι δεν μπορεί να δώσει πληροφορίες ως προς το πού βρίσκεται ο Ναβάλνι επικαλούμενος τον νόμο περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

«Δικηγόρος του Ναβάλνι, μόλις έμαθε ότι ο Ναβάλνι μεταφέρθηκε από τις φυλακές Καλτσούγκινο στο σωφρονιστικό ίδρυμα ΙΚ-2 (που βρίσκεται στην πόλη Πακρόφ στην περιοχή Βλαντίμιρ) πήγε εκεί. Εκεί τον ενημέρωσαν ότι στο σωφρονιστικό ίδρυμα, είναι ημιαργία, δεν βρίσκεται η διεύθυνση, και δεν μπορούν να απαντήσουν αν βρίσκεται ή όχι ο Ναβάλνι εκεί», δήλωσε η δικηγόρος του Όλγκα Μιχαήλοβα στο TASS.

Σύμφωνα με το άρθρο 17 του ΠΚ η διεύθυνση του σωφρονιστικού ιδρύματος πρέπει να ενημερώσει σε διάστημα όχι μεγαλύτερο των 10 ημερών από την στιγμή της άφιξης του κρατουμένου, έναν από τους συγγενείς του, τον οποίο θα υποδείξει ο ίδιος ο κρατούμενος για το πού βρίσκεται.

Οι υποστηρικτές του Ναβάλνι χρησιμοποιούν το hashtag #WhereisNavalny, γράφοντας στο Twitter ότι η μεταγωγή του αυτή είχε σχεδιαστεί για να εμποδίσει τους δικηγόρους και την οικογένειά του να φτάσουν σε αυτόν.

Διαβάστε επίσης

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας