22:00 Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Ρωσικά ΜΜΕ χλευάζουν Ουκρανία: Να περιμένει στην… ουρά προηγούνται Τουρκία, Βόρεια Μακεδονία

Ρωσικά ΜΜΕ χλευάζουν Ουκρανία: Να περιμένει στην… ουρά προηγούνται Τουρκία, Βόρεια Μακεδονία

Την ιστορική ευρωπαϊκή απόφαση για χορήγηση καθεστώτος υπό ένταξης χώρας στην ΕΕ στην Ουκρανία και τη Μολδαβία χλευάζουν τα ρωσικά ΜΜΕ.

«Το να τους παραχωρηθεί το δικαίωμα να ενταχθούν στην ΕΕ είναι δυνατό μόνο αφού πληρούνται οι προϋποθέσεις όπως εξάλειψη της διαφθοράς και διασφάλιση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων» αναφέρει το Sputnik.

«Ένα άλλο πρόβλημα είναι η ουρά. Τώρα υπάρχουν 5 χώρες εκεί. Για παράδειγμα, η Τουρκία περιμένει 23 χρόνια και η Βόρεια Μακεδονία 17 χρόνια. Ποια από αυτές τις χώρες θα αποφασίσει να κάνει στην άκρη για χάρη του ευρωπαϊκού μέλλοντος των ‘νέων δημοκρατιών’;» διερωτάται το ρωσικό κανάλι, παραθέτοντας σχετικό… γράφημα στο Telegram.

Υπενθυμίζει ότι η Γεωργία έμεινε την ιδιότητα του υποψηφίου προς ένταξη κράτους, καθώς απλώς εγκρίθηκε η ενταξιακή προοπτική της. Το Sputnik αποδίδει την απόφαση αυτή των Ευρωπαίων ηγετών στη στάση που κράτησε έναντι των κυρώσεων η κυβέρνηση της Γεωργίας.

«Να θυμίσουμε μόνο ότι η Τιφλίδα έχει αρνηθεί στο παρελθόν να επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας, με την κυβέρνηση να λέει ότι ενεργεί προς το συμφέρον της χώρας της» τονίζεται σκωπτικά.

Το μέλλον της Ουκρανίας βρίσκεται στους κόλπους της ΕΕ, υπογράμμισε πάντως ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Πηγή: skai.gr

Διαβάστε επίσης

Σύνοδος Κορυφής Ε.Ε. : Απόφαση για καθεστώς υποψήφιας χώρας σε Ουκρανία και Μολδαβία

Πιθανή έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. τον Ιούλιο για την οικονομία

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

              

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας