17:33 Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023
eReportaz

Live:

Ρουμπάτης στην Εξεταστική: Παραδέχθηκε την παρακολούθηση Πιτσιόρλα - Δεν είναι νόμιμες οι επισυνδέσεις σε βουλευτές - Δικαίωση της ΜΠΑΜ

Ρουμπάτης στην Εξεταστική: Παραδέχθηκε την παρακολούθηση Πιτσιόρλα - Δεν είναι νόμιμες οι επισυνδέσεις σε βουλευτές - Δικαίωση της ΜΠΑΜ

Πλήρης δικαίωση των αποκαλύψεων της ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ κατά την σημερινή εξέταση στην Εξεταστική Επιτροπή του πρώην διοικητή της ΕΥΠ από το 2015 έως το 2019, Γιάννη Ρουμπάτη

Δεν είναι σύννομη μία παρακολούθηση βουλευτή η ευρωβουλευτή δήλωσε –σύμφωνα με πληροφορίες- σήμερα στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά το σκάνδαλο των υποκλοπών ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, από το 2015 έως το 2019, Γιάννης Ρουμπάτης. Επίσης, τόνισε, ότι κανένα στέλεχος της υπηρεσίας δεν μπορεί να επικαλεστεί το απόρρητο απέναντι σε μία κοινοβουλευτική επιτροπή τέτοιου χαρακτήρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Ρουμπάτης απάντησε αρνητικά στο ερώτημα εάν ισχύει το απόρρητο για τη δράση της ΕΥΠ ενώπιον μιας εξεταστικής επιτροπής της Βουλής. Φέρεται να σημείωσε ότι «δεν ισχύει κανένα απόρρητο». Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για τις συνομιλίες του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, διευκρίνισε ότι δεν το επικαλείται, αν και αρνήθηκε να παραθέσει αναλυτικά στοιχεία για τις συνομιλίες του τις οποίες χαρακτήρισε “ιδιωτικές συζητήσεις”.

Παραδέχθηκε την παρακολούθηση του Πιτσιόρλα

Την άμεση παρακολούθηση του Στέργιου Πιτσιόρλα παραδέχθηκε σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ιωάννης Ρουμπάτης καταθέτοντας ενώπιον των μελών της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής.

Ο διοικητής της ΕΥΠ την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ, φέρεται να είπε ότι ο κ. Πιτσιόρλας, τότε επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ και διορισμένος από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, διαπραγματευόταν την πώληση τεράστιας έκτασης εθνικού εδάφους σε αλλοδαπές εταιρείες που σχετίζονται με τις μυστικές υπηρεσίες της Συρίας και την οικογένεια Άσαντ.

Προκειμένου δε να τεκμηριώσει τους λόγους που καθιστούσαν τότε αναγκαία την παρακολούθηση του κ. Πιτσιόρλα, παρουσίασε στα μέλη της εξεταστικής, χάρτη της υπό εκποίησης έκτασης (το ⅕ ενός ελληνικού νησιού με 10 χλμ ακτογραμμή) (σ.σ. εκτιμάται ότι πρόκειται για τη Ζάκυνθο)ενώ αποκάλυψε και τα ονόματα των τότε υποψήφιων επενδυτών.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι ο κ. Ρουμπάτης φέρεται να είπε ότι ενημέρωσε τον Αλέξη Τσίπρα για τις πληροφορίες που έχουν περιέλθει στην ΕΥΠ αναφορικά με την δράση ενός τεχνοκράτη (σ.σ. του κ. Πιτσιόρλα) για να προσθέσει ότι ο τότε πρωθυπουργός του ζήτησε να συνεχίσει την παρακολούθηση. Ο κ. Ρουμπάτης υποστήριξε ότι η επισύνδεση στο κινητό τηλέφωνο του κ. Πιτσιόρλα σταμάτησε όταν ο δεύτερος προήχθη από τον κ. Τσίπρα από πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ σε Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ντόρα Μπακογιάννη: Αναμφισβήτητα ρίσκο η απόφαση Μητσοτάκη να μην αλλάξει τον εκλογικό νόμο

Γεραπετρίτης: Νίκη της ΝΔ με ισχυρό ποσοστό είναι το πιο ρεαλιστικό σενάριο

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας