11:30 Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Σ. Αραβία: Αναστολή πτήσεων προς τρεις χώρες λόγω μετάλλαξης Δέλτα

Σ. Αραβία: Αναστολή πτήσεων προς τρεις χώρες λόγω μετάλλαξης Δέλτα

Η Σαουδική Αραβία θα αναστείλει τις πτήσεις με τρεις χώρες, μεταξύ αυτών τα γειτονικά της Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στο πλαίσιο της μάχης που δίνει κατά της διασποράς μιας “νέας” παραλλαγής του κορωνοϊού, χωρίς να διευκρινίσει ποιας, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών.

Οι πτήσεις προς και από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπως επίσης την Αιθιοπία και το Βιετνάμ, “αναστέλλονται” από αύριο Κυριακή και οι υπήκοοι Σαουδικής Αραβίας, όπως οι ξένοι που διαμένουν εκεί, κατά την επιστροφή τους θα πρέπει να τίθενται σε “μια καραντίνα” 14 ημερών, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, όπως μεταδίδει το επίσημο σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Επιπλέον, “οι πολίτες απαγορεύεται να μεταβαίνουν απευθείας ή μέσω άλλων σταθμών, χωρίς την άδεια των αρμόδιων αρχών προηγουμένως”, προς αυτές τις τρεις χώρες, συμπληρώνεται.

Η απόφαση ελήφθη “υπό το φως της υφιστάμενης επιδημιολογικής κατάστασης του κορωνοϊού και της εξάπλωσης ενός νέου μεταλλαγμένου στελέχους του ιού”, χωρίς να κατονομάζεται ρητά η παραλλαγή Δέλτα, που ταυτοποιήθηκε πρώτα στην Ινδία κι η οποία έχει αναγκάσει πολλές χώρες να λάβουν νέα περιοριστικά μέτρα.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που έχουν ανοίξει σε μεγάλο βαθμό τα σύνορά τους στους ξένους τουρίστες, ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι έχουν καταγράψει κρούσματα των παραλλαγών Δέλτα, Βήτα και Άλφα. Η χώρα έχει αναστείλει τις πτήσεις με την Ινδία.

Διαβάστε ακόμη 

To Ιράν φοβάται για την επέλαση ενός 5ου κύματος της πανδημίας

Μετάλλαξη «ΔΕΛΤΑ»: Η ανθρωπότητα βρίσκεται σε μια πολύ επικίνδυνη περίοδο της πανδημίας

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας