More

  Σ.Ε.Φ.: Τα χρυσά δελτία Τύπου του Γ. Βασιλειάδη

  Απολαβές οι οποίες δεν συμβαδίζουν με το επικοινωνιακό έργο το οποίο συντελούταν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ.), είχε εξασφαλίσει, μέσω εργολαβίας, ο πρώην υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.

  Toυ Δημήτρη Φιλίππου

  Μερικά δελτία Τύπου, τα οποία μετρώνται στα δάκτυλα και των δυο χεριών, μια ιστοσελίδα, η οποία υπολειτουργεί καθώς η τελευταία ανάρτηση μάς ταξιδεύει στο… 2016, αλλά και απολαβές που δίδονταν μέσω εργολαβίας, συνθέτουν μια ιδιαίτερα δύσοσμη υπόθεση η οποία ενδεχομένως χρήζει δικαστικής διερεύνησης.

  Σ.Ε.Φ.

  Την ίδια στιγμή η πρώην διοίκηση του Σ.Ε.Φ. με επικεφαλής τον Γιώργο Μανιάτη αρχικά και τον Νίκο Λύτρα μετέπειτα, υπέγραφε συμβάσεις εργολαβίας με δημοσιογράφους, φίλα προσκείμενους στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι παραμένει άγνωστο εάν παρήγαγαν πραγματικό έργο ή πληρώνονταν απλά για να δικαιολογούν την παρουσία τους!

  Η έρευνα της «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ», πάντως, καταδεικνύει ότι την τελευταία τετραετία η επικοινωνία του ΣΕΦ ήταν μάλλον ανύπαρκτη.

  Ανενηµέρωτο site

  Κάνοντας μια απλή περιήγηση στην επίσημη ιστοσελίδα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (www.sef-stadium.gr) παρατηρούμε ότι η τελευταία ανάρτηση έγινε στις 25 Φεβρουαρίου του 2016. Τότε που προβλήθηκαν τα εγκαίνια και η συνέντευξη Τύπου του Προγράμματος «Σέβομαι τη διαφορετικότητα, γνωρίζω τον αθλητισμό». Πέραν τούτου ουδέν!

  Σ.Ε.Φ.

  Εδώ και τέσσερα χρόνια ο επίσημος διαδικτυακός φορέας από τον οποίο θα έπρεπε οι αναγνώστες να πληροφορούνται τις δράσεις, τις εκδηλώσεις αλλά και τα τεκταινόμενα στο Σ.Ε.Φ. παραμένει νεκρός! Και είναι απορίας άξιο τα λεφτά τα οποία δίδονταν για επικοινωνία μέσω συμβολαίων σε τι αποσκοπούσαν.

  Υπηρεσίες εκτός σταδίου

  Είναι ενδεικτικό ότι στις 20 Οκτωβρίου 2017 η διοίκηση του ΣΕΦ υπέγραψε ιδιωτικό συμφωνητικό με τη δημοσιογράφο, Αλεξάνδρα Φωτάκη, το οποίο αφορούσε «σύμβαση παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών». Βάσει της ετήσιας σύμβασης, η δημοσιογράφος αμείφθηκε με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 9.990 ευρώ προκειμένου να αποτελέσει τη «φωνή» του Σταδίου στα ΜΜΕ.

  Ειδικότερα και βάσει σύμβασης προβλεπόταν η εκπροσώπηση του Σταδίου στα ΜΜΕ, η διαχείριση των δημοσίων σχέσεων του Σταδίου με φυσικά και νομικά πρόσωπα καθώς και η σύνταξη και η διασπορά ειδήσεων σε ΜΜΕ. Μάλιστα, η σύμβαση προβλέπει έξτρα μπόνους στην περίπτωση που η δημοσιογράφος αναλάβει τη διοργάνωση εκδηλώσεων, ενώ προβλέπεται ότι «μπορεί να παρέχει τις υπηρεσίες της» από το σπίτι και σε ώρες που επιλέγει η ίδια!

  Κοινώς, η τότε διοίκηση του Σ.Ε.Φ. αποφάσισε να δίνει περί τα 850 ευρώ το μήνα για εργαζόμενο υπάλληλο, δημοσιογράφο, ο οποίος δούλευε από το σπίτι του και σύμ- φωνα με πληροφορίες συνέταξε ελάχιστα δελτία Τύπου!

  H “διάδοχος” και οι καταγγελίες 

  Με την ανάληψη των καθηκόντων της διεύθυνσης του ΣΕΦ από τον κ. Νίκο Λύτρα η κατάσταση δεν άλλαξε, τουναντίον.

  Βάσει εγγράφων που αναρτήθηκαν στη διαύγεια καθώς η σύμβαση ουδέποτε δημοσιοποιήθηκε, με απόφαση του πρώην υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, το γραφείο Τύπου και οι δημόσιες σχέσεις του Σταδίου ανατέθηκαν στη δημοσιογράφο Αργυρώ Γιαννουδάκη.

  Η αρχική σύμβαση είχε ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου 2019 μέχρι και την 1η Φεβρουαρίου 2020 και προέβλεπε ετήσια αμοιβή ύψους 9.990 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Στη συνέχεια όμως και για άγνωστους λόγους η συγκεκριμένη σύμβαση αναθεωρήθηκε στις 22 Απριλίου 2019 δίνοντας στη δημοσιογράφο εξτρά απολαβές ύψους 4.533, 60 ευρώ. Σύνολο 14.523 ευρώ για υπηρεσίες 12 μηνών.

  Η αρχική σύμβαση

  Η κ. Γιαννουδάκη τον περασμένο Νοέμβριο όταν κατήγγειλε δημοσίως την νέα επικεφαλής του ΣΕΦ Χριστίνα Τσιλιγκίρη, η οποία προχώρησε σε καταγγελία της σύμβασής της. Δημοσιοποίησε ότι από τη νέα διοίκηση υφίστατο εργασιακό bullying, απαξίωση και ταπείνωση, ενώ υποστήριξε δημόσια ότι από τον Οκτώβριο του 2019 μέχρι και τον Νοέμβριο οπότε και υπέγραψε την καταγγελία της σύμβασής της, η νέα διοίκηση του ΣΕΦ την έβαλε στον «πάγο» καθώς μετέφερε το γραφείο της στο τηλεφωνικό κέντρο. Επί ημερών της κας Γιαννουδάκη δηλαδή από την ημέρα έναρξης της συνεργασίας μέχρι και το Νοέμβριο του 2019 εκδόθηκαν 18 δελτία Τύπου, μια πρόσκληση, ενώ φέρεται να έγινε και ένας απολογισμός έργου. Μια απλή μαθηματική διαίρεση αποκαλύπτει ότι το κάθε δελτίο Τύπου κόστιζε περί τα 700 και πλέον ευρώ! 

  Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Αδ. Γεωργιάδης: Την επόμενη εβδομάδα θα δοθούν χρήματα από την επιστρεπτέα 7

  Έρχεται νέο οικονομικό πακέτο στήριξης - ανάλογο με αυτό της εστίασης - για τον τουρισμό και αναμένεται να ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα. Αυτό δήλωσε...

  Με κορωνοϊό ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Γ. Φραγγίδης ενώ ήταν ήδη εμβολιασμένος

  Παρόλο που έκανε και τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ στο Κιλκίς και γιατρός, Γιώργος Φραγγίδης, νόσησε με Covid-19. Ο ίδιος το...

  Σεισμική δόνηση 4.1 Ρίχτερ δυτικά της Τήλου

  Ασθενή σεισμική δόνηση 4.1 Ρίχτερ κατέγραψε το Ενιαίο Εθνικό Σεισμολογικό Δίκτυο σε απόσταση 352 χιλιομέτρων ΑΝΑ των Αθηνών. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο...

  Βέλγιο: Εντοπίστηκε για πρώτη φορά η ινδική παραλλαγή του κορωνοϊού

  Η «ινδική» παραλλαγή του κορωνοϊού εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Βέλγιο, ανάμεσα σε μια ομάδα φοιτητών που έφτασε αυτόν τον μήνα από την Ινδία...

  Με τις ψήφους της ΝΔ εγκρίθηκε η επίμαχη τροπολογία για τα μέλη της επιτροπής λοιμωξιολόγων – Αποχώρηση ΣΥΡΙΖΑ

  Με τις ψήφους της ΝΔ εγκρίθηκε από την ολομέλεια η τροπολογία του υπουργείου Υγείας στην οποία περιελήφθη και η διάταξη για το ακαταδίωκτο των...