19:52 Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Σαχινίδης: "Έχουμε πρόβλημα όταν δεν τεκμηριώνουμε"

Σαχινίδης: "Έχουμε πρόβλημα όταν δεν τεκμηριώνουμε"

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Φίλιππος Σαχινίδης, μίλησε στον Real Fm και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή, για το τι θα γίνει με τις ΛΑΡΚΟ, ΕΑΣ και ΕΛΒΟ, για το επίδομα θέρμανσης, αλλά και το συμπόσιο του ΠΑΣΟΚ που ολοκληρώθηκε την Τετάρτη.

«Η εμπειρία από τις συζητήσεις με την τρόικα είναι ότι κάθε φορά που παρουσιάζουμε σωστά τις θέσεις της χώρας, τότε πετυχαίνουμε και τους στόχους μας. Το πρόβλημα το έχουμε όταν οι προτάσεις μας δεν είναι καλά τεκμηριωμένες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαχινίδης σχετικά με την πρόταση που έκανε η κυβέρνηση, για τις ΕΛΒΟ, ΕΑΣ και ΛΑΡΚΟ.

«Κάθε φορά που οι δικές μας οι προτάσεις δεν βρίσκονται μέσα στο πλαίσιο που είναι αποδεκτό από την τρόικα, είναι υποχρεωμένη η χώρα να κάνει παραχωρήσεις», πρόσθεσε.

 

Σε σχέση με το επίδομα θέρμανσης, ο κ. Σαχινίδης είπε:

«Όταν ξεκίνησε η εφαρμογή του μέτρου για το πετρέλαιο θέρμανσης, είχε στόχο να διασφαλίσει την αύξηση των εσόδων του δημοσίου μέσα από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Το μέτρο αυτό τελικά εφαρμόστηκε και νομίζω ότι θα ήταν σωστό ο υπουργός να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία για την αποδοτικότητα αυτού του μέτρου».

«Εμείς θα ζητήσουμε να επανεξεταστεί το ζήτημα του πετρελαίου θέρμανσης και όχι κατ’ανάγκη προσεγγίζοντας το ζήτημα μονομερώς μέσα από την παροχή του επιδόματος θέρμανσης».

«Επιτέλους ξεκίνησε μια συζήτηση για το ποιοι είμαστε, ποιους θέλουμε να εκφράσουμε, με ποιους πρέπει και μπορούμε να συνεχίσουμε να πορευόμαστε», σχολίασε ο κ. Σαχινίδης για το διήμερο συμπόσιο του ΠΑΣΟΚ ενώ υπερασπίστηκε την επιλογή του μνημονίου:

«Ανάμεσα στα Ζάππεια και στο να σκίσουμε τα μνημόνια, η επιλογή του 1ου μνημονίου, ήταν η καλύτερο μπορούσε να εξασφαλίσει σε εκείνες τις δύσκολες συγκυρίες το ΠΑΣΟΚ».

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας