9:45 Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

«Σαφάρι» ελέγχων στα νησιά και την Αττική για τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες

«Σαφάρι» ελέγχων στα νησιά και την Αττική για τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες

Αποφασισμένο να ξεκινήσει το «κυνήγι της ξαπλώστρας» πριν τελειώσει η τουριστική περίοδος εμφανίζεται το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών που, σύμφωνα με πληροφορίες, ανακαλεί άδειες δεκάδων υπαλλήλων μέσα στο κατακαλόκαιρο, με την εντολή να βγούνε στα νησιά και όπου υπάρχουν καταγγελίες (ακόμα και από τα social media) για καταλήψεις παραλιών και παραβάσεις στις συμβάσεις παραχώρησης από πλευράς των επιχειρήσεων.

Παράλληλα σχεδιάζει αλλαγές στη δομή και λειτουργία των Κτηματικών Υπηρεσιών, αλλά και στο ευρύτερο πλαίσιο παραχώρησης των ακτών σε ιδιώτες. Ενισχύσεις στέλνονται άμεσα στην Κτηματική Υπηρεσία της Σύρου, που θα καλύψουν όλες τις Κυκλάδες.

Εκτός από την Πάρο, πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάλληλοι έχουν φτάσει ήδη στη Νάξο για αυτοψίες, ενώ οι έλεγχοι θα επεκταθούν σε νησιά όπως Μύκονο, Σαντορίνη, Μήλο αλλά ακόμα και σε Κρήτη, Χαλκιδική και νησιά του Ιονίου. «Αυτό το τριήμερο θα γίνει κυριολεκτικά χαμός» επισημαίνει αρμόδια πηγή, προαναγγέλλοντας ελέγχους και αυτοψίες στην Αττική.

Εκτός από τα βαριά πρόστιμα, αναζητείται και νομική φόρμουλα για να μη μπορέσουν οι παραβάτες να λειτουργήσουν ξανά μέσα στον Αύγουστο, με δικαστικές προσφυγές που αργούν να εξεταστούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θεσσαλονίκη: Διοικητικά πρόστιμα για πυρκαγιά σε ξερά χόρτα και θερμές εργασίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία

 

Λάρισα: Σοκάρουν τα στοιχεία – «Τη χτυπούσε δύο ώρες, όλο το σπίτι είχε αίματα» λέει ο αδερφός της αστυνομικού

 

Πηγή: protothema.gr

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας