Ο Σαγιάς βγήκε από το καβούκι του για την απάτη στη Ζάκυνθο

Ο Σαγιάς βγήκε από το καβούκι του για την απάτη στη Ζάκυνθο

Σε μια ανακοίνωση η οποία δεν αποκαλύπτει τίποτα για την «ταμπακέρα», δηλαδή για την μεγάλη απάτη η οποία συντελείται στη Ζάκυνθο με την εμπλοκή του φερόμενου ως ιδιοκτήτη 15.000 στρεμμάτων Γεωργίου Χάρου, των επενδυτών της PIMANA, συμβολαιογράφων, μηχανικών και δημοσιογράφων προχώρησε ο νομικός σύμβουλος της εταιρίας και πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Σπύρος Σαγιάς.

Αφορμή αποτελούν οι αποκαλύψεις της εφημερίδας «ΜΠΑΜ» σχετικά με το υλικό που βρίσκεται στη διάθεση της ΕΥΠ και καταγράφει τον πρωταγωνιστικό ρόλο πρώην υπουργών της κυβέρνησης όχι μόνο στην ενορχήστρωση της προβληματικής πώλησης αλλά και στον τρόπο που θα καταφέρει να μπει η δικογραφία στο αρχείο! Για την ιστορία από το 2016 η Οικονομική Εισαγγελία έχει προχωρήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων για βαρύτατα κακουργήματα σε βάρος τόσο του ιδιοκτήτη, όσο και των εκπροσώπων της εταιρείας.

Παρά το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή της έρευνας αναζητήσαμε την άποψη των φερόμενων ως επενδυτών για τα όσα σκανδαλώδη αποκαλύπτονται, δεν λάβαμε καμία απάντηση. Απεναντίας σήμερα σε άλλο φιλικό μέσο προς τους επενδυτές (ο νοών νοείτο) δημοσιεύθηκε η απάντηση της εταιρείας PIMANA δια χειρός του κ. Σαγιά. Ουσιαστικά ο πρώην στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος για «τη ψυχή της μάνας του» ανέλαβε την εκπροσώπηση των Σύρο-Λιβανέζων της PIMANA αποδέχεται το αληθές των αποκαλύψεων της «ΜΠΑΜ» και του ereportaz.

Πρώην υπουργοί μπλέκουν με το «Βατοπέδι no2»

Θα περιμέναμε να μας αποκαλύψει ποιος είναι και ο πρώην «συνάδελφος» του στην κυβέρνηση ο οποίος ακούγεται να έχει τον ρόλο του μάνατζερ. Είμαστε βέβαιοι ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα ο κ. Σαγιάς θα εξηγήσει εκεί που πρέπει εάν στον Οικονομικό Εισαγγελέα παραδόθηκε υπόμνημα και γνωμοδότηση με «πειραγμένη» την υπογραφή του, ποιους είναι εκείνους που αποκαλούσε «καραγκιόζηδες» και «απατεώνες» καθώς και γιατί φοβόταν ότι η υπόθεση θα τιναχτεί στον αέρα και τους λόγους που ήθελε να τα «βροντήξει».

Ακολουθεί η ανακοίνωση της PIMANA δια χειρός Σπύρου Σαγιά:

Κατ’ εντολή των πελατών μας AL RAYYAN PROJECT MANAGEMENT GR επενδυτικού οργανισμού του κράτους του Κατάρ και της θυγατρικής του ΠΙΜΑΝΑ Α.Ε., αγοράστριας έκτασης στη Ζάκυνθο, σας γνωρίζουμε την έκπληξή τους, με την οποία παρακολουθούν δημοσιεύματα μίας εβδομαδιαίας, ελάχιστης κυκλοφορίας, εφημερίδας, για την ύπαρξη παρανόμων υποκλοπών τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, ακόμη και εν ενεργεία υπουργών της προηγούμενης κυβέρνησης, που με παράνομο προφανώς τρόπο βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδας αυτής, από τα οποία προκύπτει ανάμειξη κρατικής υπηρεσίας σε μία απολύτως ιδιωτική υπόθεση επένδυσης στη χώρα. Είναι βέβαιον ότι τα δημοσιεύματα αυτά υποκινούνται από πρώην τοπικούς βουλευτές και άλλους αξιωματούχους, οι οποίοι συνεργάστηκαν και υποστήριξαν τον πρώην Μητροπολίτη Ζακύνθου στην εκστρατεία του κατά της επένδυσης και υποκίνησαν αβάσιμες και προσχηματικές, όπως αποδείχτηκε, δικαστικές και εξωδικαστικές ενέργειες, με αποτέλεσμα να παγώσουν την επένδυση για πέντε περίπου χρόνια. Μετά τη δικαστική εκκαθάριση της υπόθεσης με την εκδοθείσα απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ζακύνθου, την ανανέωση του ενδιαφέροντος των επενδυτών εντός του πλαισίου του νέου κλίματος προσέλκυσης μεγάλων ξένων επενδύσεων στη χώρα και τη βεβαιότητα ότι ήδη δρομολογείται μία μεγάλη επένδυση υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος ποιοτικού τουρισμού για τη Ζάκυνθο, η οποία γίνεται από ένα φιλικό προς την Ελλάδα κράτος, τα ίδια πρόσωπα προσέφυγαν και προκάλεσαν τα άνω δημοσιεύματα στην προσπάθειά τους να υπονομεύσουν, ακόμη μία φορά, την ανάπτυξη και την πρόοδο στην περιοχή της Ζακύνθου και μάλιστα σε μία εντελώς υποβαθμισμένη περιοχή στο δυτικό τμήμα της νήσου.

Διευκρινίζεται και πάλι ότι στην αγορασθείσα έκταση δεν περιλαμβάνονται η συνολική περιοχή του Ναυαγίου, η νόμιμη και βάσει τίτλων ιδιοκτησία της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου των Κρημνών και οποιαδήποτε άλλη έκταση κατέχεται από ιδιώτες

Η μεταβιβασθείσα έκταση υποστηρίζεται από αδιάλειπτη σειρά εγκύρων νομίμων τίτλων από το έτος 1783 μέχρι σήμερα, γνωμοδοτήσεις και ένορκες καταθέσεις εγκρίτων νομικών και τεχνικών, η έρευνα δε για την επιβεβαίωση των τίτλων ιδιοκτησίας διήρκεσε περίπου δύο χρόνια πριν την υπογραφή του οριστικού συμβολαίου. Τα ανωτέρω έγγραφα τέθηκαν υπ’ όψιν του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ζακύνθου, το οποίο έκρινε νόμιμο το συμβόλαιο της αγοραπωλησίας.

Η αγοράστρια εταιρεία, ως θυγατρική κατά 100% ενός κρατικού επενδυτικού οργανισμού ενήργησε πάντοτε αποκλειστικά εντός του καθορισμένου από τη νομοθεσία της χώρας νομίμου πλαισίου και σεβάστηκε πλήρως τους νόμους του κράτους και τη δικαιοσύνη της. Παρά ταύτα, αντιμετώπισε τα τελευταία πέντε έτη αβάσιμες επιθέσεις από τοπικούς παράγοντες με πολιτική υποστήριξη, οι οποίοι προέβαλαν ψευδείς και μη νόμιμες διεκδικήσεις για λόγους που δεν είναι γνωστοί στις εταιρείες.

Η αγοράστρια εταιρεία και ο όμιλος στον οποίο ανήκει δηλώνουν σήμερα ότι ουδέποτε ενέδωσαν και δεν θα ενδώσουν ποτέ σε κάθε μορφή εκβιασμού και σε παράνομες προσχηματικές και ύποπτες ενέργειες όπως τα πρόσφατα δημοσιεύματα και σ’ αυτούς που οργανώνουν τις ενέργειες αυτές στο προσκήνιο ή το παρασκήνιο.

Έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη και στο Ελληνικό Δημόσιο που απεδείχθη ότι παραμένουν ανεπηρέαστοι από αυτές τις ενέργειες και θα προχωρήσει με όλα τα νόμιμα μέσα για την προστασία της επένδυσης και την ανάπτυξη της αγορασθείσας έκτασης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παραδικαστικό ΣΥΡΙΖΑ στο «Βατοπέδι» της Ζακύνθου

Σχόλια