5:35 Δευτέρα 22 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Σακίρα : Ζήτησε αύξηση των δαπανών για την παιδεία για να υπάρχει ειρήνη

Σακίρα : Ζήτησε αύξηση των δαπανών για την παιδεία για να υπάρχει ειρήνη

Αύξηση των δαπανών για την παιδεία ζήτησε η Κολομβιανή σταρ Σακίρα η οποία παρέστη σε τελετές εγκαινίων δύο σχολείων στην πατρίδα της, τα οποία θα χτίσει το φιλανθρωπικό ίδρυμά της.

«Όταν κάποια παιδιά δεν λαμβάνουν την ίδια εκπαίδευση με εκείνα που ζουν σε καλύτερες συνθήκες, τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για μια χώρα με ειρήνη, με ισότητα, γιατί η εκπαίδευση είναι αυτό που μας κάνει όλους ίσους», δήλωσε η σταρ, ζητώντας από την κυβέρνηση να αυξήσει τις δαπάνες για την παιδεία και τονίζοντας ότι δεν πρέπει μόνο διασημότητες να στηρίζουν την εκπαίδευση.

Η 41χρονη ίδρυσε το ίδρυμα Pies Descalzos το 1997, όταν ήταν μόλις 18 ετών. Ηδη έχει 4 σχολεία στις περιοχές Καρταχένα, Μπαρανκίγια, Κίμπντο και Σοάτσα. Θα δαπανήσει περίπου 4,6 εκατομμύρια δολάρια για το νέο σχολείο της Καρταχένα και άλλα 4,3 εκατ. γι΄ αυτό στη Μπαρανκίγια, σε συνεργασία με πολλούς ιδιώτες δωρητές. Τα σχολεία θα εξυπηρετήσουν περιοχές στις σχολικές εγκαταστάσεις των οποίων υπάρχει υπερβολικά μεγάλος αριθμός μαθητών, δήλωσε η Σακίρα.

Πηγή: Reuters

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας