2:16 Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:


Σάλος με την σημαία του ψευδοκράτους σε στολή της αστυνομίας του Λονδίνου

Σάλος με την σημαία του ψευδοκράτους σε στολή της αστυνομίας του Λονδίνου

Την κινητοποίηση της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου έχει προκαλέσει η δημοσίευση φωτογραφίας από τη Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου ενός αστυνομικού, προφανώς τουρκοκυπριακής καταγωγής, στη στολή του οποίου είναι επικολλημένη η σημαία του ψευδοκράτους.

Η Ομοσπονδία έχει συντάξει επιστολή που απευθύνεται προς τον διοικητή της Μητροπολιτικής Αστυνομίας σερ Μαρκ Ρόουλι δηλώνοντας ότι η κυπριακή παροικία θέλει να δει την ανάληψη δράσεων που θα δε επιτρέψουν ξανά στο μέλλον την επανάληψη τέτοιων λαθών.

Μέσω διαδικτύου η Ομοσπονδία καλεί τα μέλη της παροικίας να υπογράψουν την ανοιχτή επιστολή.

Όπως τονίζεται στην επιστολή, η Μητροπολιτική Αστυνομία υιοθετεί την ξεκάθαρη θέση της βρετανικής Kυβέρνησης ότι δεν αναγνωρίζει το παράνομο καθεστώς στην κατεχόμενη Κύπρο.

Από τη στιγμή που το σώμα έχει «θεμελιώδη ευθύνη» να τηρεί το νόμο, η Ομοσπονδία χαρακτηρίζει «απογοητευτικό» το περιστατικό, που όπως επισημαίνεται δεν είναι το πρώτο.

Όταν η σημαία του ψευδοκράτους εμφανίστηκε σε ανάρτηση στο λογαριασμό της Μητροπολιτικής Αστυνομίας στο Twitter το 2018 οι υπεύθυνοι απολογήθηκαν και έδωσαν τη διαβεβαίωση ότι το λάθος δεν επρόκειτο να επαναληφθεί.

Ομοίως το 2021 η εν λόγω σημαία αφαιρέθηκε από σήμα ειδικής μονάδας της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, πάλι με απολογίες.

Η επιστολή καταλήγει σχολιάζοντας ότι δεν προκαλεί λοιπόν έκπληξη η πρόσφατη έκθεση της βαρόνης Κέισι που ανέφερε πως η Μητροπολιτική Αστυνομία πρέπει να οικοδομήσει εμπιστοσύνη με τις κοινότητες του Λονδίνου, καθώς ο σεβασμός για το σώμα έχει πέσει στο ναδίρ.

_«Δυστυχώς, οι επανειλημμένες προβολές αυτής της αποσχιστικής σημαίας δείχνουν ότι η Μητροπολιτική Αστυνομία αποτυγχάνει να δείξει στην κυπριακή κοινότητά μας ότι ενδιαφέρεται για αυτήν και ότι τη σέβεται_», καταλήγει η επιστολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κύπρος – ΥΠΕΞ: Άνευ ουσίας και περιεχομένου εξέλιξη η συμμετοχή του ψευδοκράτους στον Οργανισμό Τουρκογενών Κρατών

Κύπρος: Mε εντολή Τσαβούσογλου νέες “υπηκοότητες” του ψευδοκράτους

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας