18:24 Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:


Σάλος: Στη δημοσιότητα με νέο Νόμο τα προσωπικά μηνύματα όλων μας από Messenger και Whatsapp

Σάλος: Στη δημοσιότητα με νέο Νόμο τα προσωπικά μηνύματα όλων μας από Messenger και Whatsapp

Τα ηχητικά μηνύματα θα εξαιρούνται από τη νέα νομοθεσία

Οι Αρχές σύμφωνα με νέα πρόταση νόμου από την Ευρωπαική Ένωση, θα μπορούν να σκανάρουν τα προσωπικά μηνύματα των πολιτών για να ανιχνεύσουν υποθέσεις κακοποίησης παιδιών.

Το μέτρο αν τεθεί σε ισχύ αντιπροσωπεύει έναν πολύ μεγάλο κίνδυνο στην end to end κρυπτογράφηση (E2EE) αναφέρει σε δηλώσεις της η Meredith Whittaker, πρόεδρος του Signal Foundation, δημιουργός της γνωστής εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων Signal.

Πρόσφατο report αποκάλυψε ότι τα ηχητικά μηνύματα θα εξαιρούνται από τη νέα νομοθεσία και ότι οι χρήστες θα πρέπει να συμφωνήσουν στο σκανάρισμα των μηνυμάτων τους, μέσω της αποδοχής των ανανεωμένων όρων χρήσης όταν θα εφαρμοστεί το μέτρο. Όσοι δεν το κάνουν θα μπορέσουν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την υπηρεσία, αλλά χωρίς την αποστολή οπτικού περιεχομένου και συνδέσμων.

Η Apple ήταν η πρώτη που είχε προσπαθήσει να εφαρμόσει ένα αντίστοιχο μέτρο, σκανάροντας το icloud των χρηστών για φωτογραφίες με κακοποιήσεις παιδιών ωστόσο τελικά εγκατέλειψε την ιδέα μετά το σαρωτικό κύμα αντίδρασης. Στο στόχαστρο της νέας νομοθεσίας μπαίνουν εφαρμογές τύπου Signal, Messenger και Whatsapp.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

➤Ακολουθήστε την ΜΠΑΜ στο Instagram.

➤Αγόρασε την εφημερίδα και διαδικτυακά εδώ: https://www.empam.gr/eshop

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας