10:56 Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:

Σάλος στο διαδίκτυο με Website που προωθεί την σεξουαλική κακοποίηση μέσω εικόνας για εκατοντάδες γυναίκες

Σάλος στο διαδίκτυο με  Website  που προωθεί την σεξουαλική κακοποίηση μέσω εικόνας για εκατοντάδες γυναίκες

Σάλο έχει ξεσηκώσει ένα website  το οποίο τις τελευταίες μέρες δημοσιεύει φωτογραφίες (κυρίως) γυναικών σε προσωπικές τους στιγμές, χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Ήδη χιλιάδες  χρήστες  ζητούν τη δίωξη του συγκεκριμένου website, ζητώντας  να παρέμβει η άμεσα η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων καθώς  στον συγκεκριμένο ιστότοπο, γυναίκες που δεν έδωσαν ποτέ τη συγκατάθεσή τους, βλέπουν γυμνές φωτογραφίες τους σε δημόσια θέα. Αυτοί που αναρτούν το υλικό, όπως φαίνεται από τα σχόλια είναι οικεία πρόσωπα των θυμάτων, όπως πρώην σύντροφοι, οι οποίοι, θέλουν να εκδικηθούν τις πρώην συντρόφους τους.

Στο site, για το οποίο χιλιάδες χρήστες ζητούν να κλείσει και να διωχθούν ποινικά οι υπεύθυνοι, έχουν δημοσιευτεί φωτογραφίες κυρίως γυναικών με προσωπικές τους στιγμές, χωρίς τη συγκατάθεση τους. Δεν είναι ξεκάθαρο πότε το site βγήκε σε λειτουργία, παρόλα αυτά οι περισσότερες αναφορές για και από Ελλάδα είναι τις τελευταίες ώρες.

Μάλιστα στα social media έχει ανέβει και hashtag: #cancelchatpicorg όπου οι χρήστες καταγγέλουν την άθλια αυτή πρακτική. Το #cancelchatpicorg αυτή την ώρα κάνει τον γύρο των social media τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε άλλες χώρες.

Για άλλη μια φορά η ιδιωτικότητα των γυναικών παραβιάζεται βάναυσα, με την ζωή τους να γίνεται αντικείμενο διασυρμού και εκμετάλλευσης.

Το φαινόμενο δεν είναι καινούριο. Πρόκειται για το revenge porn (εκδικητική πορνογραφία),  ή «διαδικτυακός βιασμός», όπως επίσης αποκαλείται, είναι φαινόμενο του διαδικτυακού bullying το οποίο αυξάνεται με ανησυχητικούς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια και παίρνει όλο και πιο τρομακτικές διαστάσεις.

Δυστυχώς η διαδικτυακή βία σε βάρος των γυναικών δεν διώκεται ποινικά σε καμία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ούτε και της Ελλάδας φυσικά. Η σεξουαλική ζωή των γυναικών γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης κι διασυρμού και κοστίζει ζωές.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που γυναίκες δεν αντέχουν το βάρος του εκβιασμού και της διαπόμπευσης και οδηγούνται στην αυτοκτονία.

Διαβάστε επίσης 

Εκτίμηση ιατροδικαστή πως η μετάδοση του κορωνοϊού γίνεται και μεταθανάτια

Η ανάρτηση που άγγιξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στα πλαίσια της Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με αναπηρία

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας