23:33 Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021
eReportaz

Live:

Σαμαράς για Γιούνκερ: «Ήταν ο πρώτος που πίστεψε στην Ελλάδα»

Σαμαράς για Γιούνκερ: «Ήταν ο πρώτος που πίστεψε στην Ελλάδα»

Σε ένα ιδιαιτέρως φιλικό και θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ενώ χαμόγελα και θερμά λόγια αντάλλαξαν οι δυο άντρες κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου.

Ο κ. Σαμαράς στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ λέγοντας πως «ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος που πίστεψε ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση. [quote_text color=”#000000″ text_color=”#ffffff”]Και στήριξε την Ελλάδα δημόσια και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο. Θεωρούμε τον Γιούνκερ δικό μας άνθρωπο. [/quote_text]Στη μεγάλη αντιστροφή του κλίματος συνέβαλαν πρωτίστως οι τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού. Συνέβαλε και η μεθοδική δουλειά της τρικομματικής κυβέρνησης. Αλλά συνέβαλε και η στήριξη από πραγματικούς φίλους όπως απεδείχθηκε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Ζαν Κλοντ Γιούνερ ανέφερε: «Θέλησα να επανέλθω για να διαπιστώσω το εύρος της προόδου που έχει σημειωθεί από τον ελληνικό λαό και την ελληνική κυβέρνηση. Σήμερα πια κανείς δεν μιλά για Grexit», επεσήμανε ο κ. Γιούνκερ αποκαλύπτοντας ότι τις ημέρες της κρίσης τηλεφωνούσε κάθε δύο ημέρες σε φίλους στην Ελλάδα για να μαθαίνει από πρώτο χέρι τι συνέβαινε στους δρόμους της χώρας.

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου δεν έκρυψε και τον ενθουσιασμό του σχετικά με την πρόοδο που έχει σημειώσει ο ελληνικός λαός, χαρακτηρίζοντας την «εντυπωσιακή». [quote_text color=”#000000″ text_color=”#ffffff”]Και πρόσθεσε: «Φεύγω από την Ελλάδα με μεγάλη αισιοδοξία».[/quote_text]

 

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας