6:10 Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Σαπς:«Υπομονή» στους Βρετανούς που θέλουν τουρισμό στην Ελλάδα

Σαπς:«Υπομονή» στους Βρετανούς που θέλουν τουρισμό στην Ελλάδα

«Κάντε υπομονή», είναι το μήνυμα που στέλνει ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών, Γκραντ Σαπς, στους συμπολίτες του που ανυπομονούν να επισκεφθούν την Ελλάδα, όπως και άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς που, μέχρι στιγμής, περιλαμβάνονται στην «πορτοκαλί λίστα».

 Ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών αφήνει να εννοηθεί ότι, η επέκταση της «πράσινης λίστας» θα γίνει μέσα στις επόμενες εβδομάδες την ώρα που υπάρχει πληθώρα αιτημάτων από τον ταξιδιωτικό κλάδο για την ένταξη ευρωπαϊκών χωρών με χαμηλό κίνδυνο της νόσου Covid όπως η Ελλάδα, η Γαλλία, η Ισπανία και η Ιταλία.

Η EasyJet ζητά ανανέωση της «πράσινης λίστας»

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος των βρετανικών αερογραμμών «EasyJet» πρότεινε στην κυβέρνηση του Λονδίνου πως, αντί να χρησιμοποιεί δειγματοληπτικά στοιχεία, καλύτερα να λάβει υπόψη της επιστημονικά δεδομένα.

«Εξετάσαμε τα διαθέσιμα δεδομένα και τα επιστημονικά στοιχεία που δείχνουν ότι αρκετές χώρες στην Ευρώπη που περιλαμβάνονται τώρα στη «πορτοκαλί λίστα», πρέπει να ενταχθούν στην «πράσινη λίστα». Μπορείτε να δείτε τι συμβαίνει στην Ευρώπη καθώς μιλάμε. Τα ευρωπαϊκά ταξίδια ανοίγουν σε μεγάλη κλίμακα», πρόσθεσε.

 Ωστόσο, σε δηλώσεις του στο βρετανικό δίκτυο «Sky News» και στο BBC, o Βρετανός υπουργός Μεταφορών προειδοποίησε τους συμπολίτες του να κάνουν υπομονή προσθέτοντας ότι τα ταξίδια στις «πορτοκαλί» χώρες της ταξιδιωτικής λίστας της Βρετανίας συνεπάγονται «κόστος και ταλαιπωρία».

Η δήλωσή του έρχεται μία ημέρα μετά την οδηγία του πρωθυπουργού της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον προς τους Βρετανούς πολίτες να μην ταξιδεύουν προς τους «πορτοκαλί προορισμούς».

 Δεκαήμερη καραντίνα και δύο τεστ κορωνοϊού για τις χώρες στην «πορτοκαλί λίστα»

Ο Σαπς πάντως ξεκαθάρισε ότι, αν και τα ταξίδια σε «πορτοκαλί χώρες» περιλαμβάνουν δεκαήμερη καραντίνα και δύο τεστ Covid κατά την επιστροφή των Βρετανών τουριστών στην πατρίδα τους, δεν είναι παράνομα. Πρόσθεσε επίσης πως, σύντομα θα επεκταθεί η «πράσινη λίστα» εφόσον και οι υπόλοιπες χώρες προχωρήσουν το εμβολιαστικό τους πρόγραμμα.

Ελάχιστοι προορισμοί, όπως η Πορτογαλία και η Αυστραλία, βρίσκονται στην «πράσινη λίστα» του Ηνωμένου Βασιλείου με τους πλήρως εμβολιασμένους Βρετανούς τουρίστες να ταξιδεύουν και να επιστρέφουν στη χώρα τους χωρίς να είναι απαραίτητη η καραντίνα. Ωστόσο, οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης, όπως και η Ελλάδα, βρίσκονται στη «πορτοκαλί λίστα».

 Στους Βρετανούς πολίτες έχει δοθεί η οδηγία να μην επισκέπτονται αυτές τις χώρες εκτός και εάν πρόκειται για βασικούς σκοπούς, αν και αυτό δεν επιβάλλεται από το νόμο και εφόσον οι πτήσεις προς αυτούς τους προορισμούς είναι ευρέως διαθέσιμες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ                          Βρετανίας

Νέα βελτιωμένη έκδοση του εμβολίου της Pfizer που θα αποθηκεύεται σε απλό καταψύκτη 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας