7:07 Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Σε απόγνωση δικηγόροι, δικαστές και γραμματείς με τα υπερχρεωμένα

Σε απόγνωση δικηγόροι, δικαστές και γραμματείς με τα υπερχρεωμένα

Με σκοπό την επιτάχυνση της εκδίκασης εκκρεμών υποθέσεων που αφορά στη ρύθμιση οφειλών Υπερχρεωμένων Προσώπων, ο νόμος 4745/2020 που δημοσιεύθηκε ήδη στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και έχει τεθεί σε ισχύ, αλλάζει ό,τι ήξεραν Δικηγόροι και Δικαστές για την εκδίκαση των υποθέσεων Υπερχρεωμένων Νοικοκυριών στην Ελλάδα. Οι αλλαγές αφορούν σε αιτήσεις που εκκρεμούν σε πρώτο βαθμό και των οποίων η συζήτηση -τόσο η αρχικώς ορισθείσα όσο και η οριζόμενη μετ’ αναβολή ή μετά από ματαίωση της υπόθεσης- έχει προσδιορισθεί μετά τις 15.6.2021.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΙΔΕΡΗΣ

Με τυπικό πέρασμα από το ακροατήριο, χωρίς εξέταση μαρτύρων και την όλη διαδικασία να ωριμάζει  «στα χέρια» του Γραμματέα του Ειρηνοδικείου, ο διάδικός θα πρέπει να εφαρμόσει την νέα διαδικασία η οποία έχει ως εξής:

Επαναπροσδιορισμός συζήτησης επί ποινής απαραδέκτου.

Για την εισαγωγή προς συζήτηση των εκκρεμών αιτήσεων ρύθμισης οφειλών, απαιτείται επί ποινή απαραδέκτου η υποβολή αίτησης επαναπροσδιορισμού από τον αιτούντα. Η αίτηση επαναπροσδιορισμού επέχει θέση κλήσης προς συζήτηση. Σε περίπτωση που δεν υποβληθεί εμπροθέσμως η αίτηση επαναπροσδιορισμούη αίτηση λογίζεται ως μηδέποτε ασκηθείσα.

Η αίτηση επαναπροσδιορισμού….

Διαβάστε περισσότερα στο ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΊΣΗΣ

Η δικογραφία για το πάρτι-θανάτου στην Συγγρού

Δίωξη στην Ελένη Ζαρούλια για διορισμό στη Βουλή με ψευδή στοιχεία

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας