7:59 Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Σε διεθνή τηλεδιάσκεψη για το Αφγανιστάν μετείχε ο υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου Ν. Μηταράκης

Σε διεθνή τηλεδιάσκεψη για το Αφγανιστάν μετείχε ο υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου Ν. Μηταράκης

Σε διεθνή τηλεδιάσκεψη, που είχε στο επίκεντρο την κατάσταση όπως διαμορφώνεται στο Αφγανιστάν, μετείχε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης. Αυτή πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των υπουργών Εξωτερικών και Εσωτερικών της Αυστρίας, Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ και Καρλ Νεχάμερ, ενώ συμμετείχαν ακόμη ο Δανός υπουργός Εσωτερικών, Ματίας Τεσφάιε και ο Γερμανός υφυπουργός Εσωτερικών, Χέλμουτ Τέισμαν, καθώς και οι πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Εξωτερικών του Τατζικιστάν και του Τουρκμενιστάν, δηλαδή δύο όμορων χωρών με το Αφγανιστάν. Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν οι επιπτώσεις των εξελίξεων στο Αφγανιστάν ως προς την κατάσταση ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή και τις προσφυγικές ροές, καθώς και η ανάγκη πρόληψης ενδεχόμενης ανθρωπιστικής κρίσης.

Αύριο Τρίτη ο κ. Μηταράκης θα συμμετάσχει στο έκτακτο Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε., το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες. Αντικείμενο του Συμβουλίου θα είναι οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν και οι επιπτώσεις τους στις μεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη.

Το Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε., συνέρχεται κατόπιν αιτήματος της Ελλάδας, που στήριξαν οι χώρες πρώτης υποδοχής MED 5 (Ιταλία, Ισπανία, Κύπρος, Μάλτα), προκειμένου να υπάρξει μία κοινή στάση όλων των κρατών-μελών της Ε.Ε. στη διαχείριση των νέων γεωπολιτικών εξελίξεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Π. Χρηστίδης: Η κυβέρνηση έχει χάσει πολύτιμο χρόνο για τους εμβολιασμούς

Καρανίκας: Ζητώ συγγνώμη για όσα είπα για τη Δάφνη Μητσοτάκη

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας