9:42 Σάββατο 28 Μαΐου 2022
eReportaz

Live:

Σε δίκη Λιακουνάκος, Σμπώκος για τις μίζες!

Σε δίκη Λιακουνάκος, Σμπώκος για τις μίζες!
  • Επιβεβαίωση του eReportaz, οδηγούνται σε δίκη 21 κατηγορούμενοι για τις μίζες των “ιπτάμενων ραντάρ”
  • Λιακουνάκος, Σμπώκος και άλλοι 19 στο εδώλιο
  • Ενεργητική δωροδοκία εις βάρος του Δημοσίου η βασική κατηγορία
  • Αρκετά τα στελέχη της Ericsson που είναι μπλεγμένα

“Έσκασε” η βόμβα!

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στέλνει στο εδώλιο 21 κατηγορούμενους της υπόθεσης με τις μίζες των “ιπτάμενων ραντάρ” της εταιρίας Ericsson, επιβεβαιώνοντας μέχρι… κεραίας το eReportaz που είχε προαναγγείλει τις εξελίξεις από τις 2 Μαρτίου!

Με το υπ’ αριθμόν 1115/2017 βούλευμα, το Εφετείο παραπέμπει σε δίκη 21 από τους 26 συνολικά κατηγορούμενους της υπόθεσης. Ανάμεσα σε αυτούς που παραπέμπονται είναι ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος, ο πρώην γενικός διευθυντής εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Σμπώκος, οι τραπεζίτες, Ζαν Κλοντ Όσβαλντ και Φάνης Λυγινός, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών, Αντώνης Κάντας, ο Βρετανός δικηγόρος Πίτερ Κόλεριτζ και στελέχη της Ericsson.

Το eReportaz τα είχε γράψει όλα από το Μάρτη:

Στέλεχος της Έρικσον: Σας ταϊζαμε μίζες, αγοράζατε εξοπλιστικά

Σύμφωνα με το βούλευμα, οι κατηγορούμενοι θα δικαστούν για το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας σε βάρος του Δημοσίου, ζημίας άνω των 150.000 ευρώ, υπό επιβαρυντικές περιστάσεις αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, κατ’ εξακολούθηση, από κοινού και κατά μόνας.

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία, τεράστια ποσά από την Ericsson διακινήθηκαν μέσω της εταιρείας Interaction του Θωμά Λιακουνάκου και είχαν, ως τελικούς αποδέκτες τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τον Γιάννη Σμπώκο.

Ο εισαγγελέας στην πρόταση που είχε κάνει προς το συμβούλιο περιέγραφε πως ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος φέρεται να μοίρασε «μίζες» ύψους 1,6 εκατ. ευρώ, 756.291 δολαρίων και 24,9 εκατ. κορωνών Σουηδίας με τελικούς αποδέκτες τους Σμπώκο, Τσοχατζόπουλο και σε άλλα υψηλά ιστάμενα στελέχη του υπουργείου προκειμένου να πραγματοποιηθεί η προμήθεια των ιπτάμενων ραντάρ.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας