Σε εξέλιξη η ειδική συνεδρίαση για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την Νοβάρτις

Σε εξέλιξη η ειδική συνεδρίαση για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την Νοβάρτις

Ανοικτό το ενδεχόμενο η προανακριτική επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο Νοβάρτις να ερευνήσει κι άλλα σκάνδαλα άφησε ο εισηγητής της ΝΔ, Θανάσης Πλεύρης απο το βήμα της Βουλής.

Κατά την διάρκεια της συνερδρίασης για την σύσταση της προανακριτικής επιτροπής κατά του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ο Θ. Πλεύρης τόνισε πως υπάρχουν καταγγελίες που δεν στηρίζονται σε “κουκουλοφόρους” όπως έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση.

«Το κατηγορητήριο είναι ανοικτό και για άλλα αδικήματα εφόσον προκύψουν στοιχεία στην πορεία και για άλλα πρόσωπα εφόσον υπάρξουν στοιχεία, για να λογοδοτήσουν όσο ψηλά κι αν βρίσκονται. Αυτή είναι η θεσμικότητα. Ενώ εσείς επιλέξατε με τρεις κουκουλοφόρους μάρτυρες να οδηγήσετε, χωρίς άλλα στοιχεία, δέκα πρόσωπα σε προανακριτική. Θα εξεταστούν όλοι, η κουκούλα δεν θα εμποδίσει την απόδοση της αλήθειας έχουμε όλες τις δικονομικές δυνατότητες να το κάνουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απο την μεριά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας τόνισε πως η ΝΔ θέλει να συσκοτίσει την υπόθεση και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κάλεσε την κυβερνητική πλειοψηφία να δημοσιοποιήσει όλες τις τηλεφωνικές συνομιλίες του Δ. Παπαγγελόπουλου με τις εισαγγελείς Ελ. Ράικου κι Ελένη Τουλουπάκη. Επίσης, αναφέρθηκε επί μακρόν στο μέγεθος της διαφθοράς στον χώρο της Υγείας, ζήτημα με μεγάλη συμβολή στην πτώχευση της χώρας, επικαλούμενος σχετικές δηλώσεις και παρεμβάσεις στελεχών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ και κρατικών αξιωματούχων. Η ειδική συνεδρίαση αναμένεται να ολοκληρωθεί με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών και η διαδικασία να ολοκληρωθεί, με την ονομαστική ψηφοφορία της πρότασης της ΝΔ για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής, λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΔΩ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Yπόθεση Novartis: Που κρίνεται το μέλλον της Ελένης Τουλουπάκη

Υπόθεση Novartis: Η αναφορά της Τσατάνη και οι νέες καταθέσεις για παρεμβάσεις Παπαγγελόπουλου

Σχόλια