23:29 Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Σε ιστορικό υψηλό επίπεδο κερδοφορίας η Mytilineos

Σε ιστορικό υψηλό επίπεδο κερδοφορίας η Mytilineos

Σταθερά σε τροχιά επίτευξης νέου ιστορικού υψηλού επιπέδου κερδοφορίας είναι τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο Όμιλος Μυτιληναίος.

Τα καθαρά κέρδη μετά από δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε €77 εκατ., αυξημένα κατά +11% σε σύγκριση με το Α’ εξάμηνο του 2020, ενώ, αν εξαιρεθούν οι επιδράσεις των μη επαναλαμβανόμενων παραγόντων (one-off), η αύξηση των καθαρών κερδών θα ανερχόταν σε +51% στα €81 εκατ. έναντι €53 εκατ. το Α’ εξάμηνο του 2020.

O Κύκλος Εργασιών και τα Κέρδη προ Φόρων, Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε €994 εκατ. και €156 εκατ. αντίστοιχα για το Α’ εξάμηνο του 2021, επίσης αυξημένα κατά 7%.

Αντίστοιχα με τα καθαρά κέρδη, αν εξαιρεθούν οι επιδράσεις των μη επαναλαμβανόμενων παραγόντων (one off), η αύξηση του EBITDA θα ανερχόταν σε +29% στα €161 εκατ. έναντι €125 εκατ. το Α’ εξάμηνο του 2020.

Ο καθαρός δανεισμός διαμορφώθηκε στα €652 εκατ., με τον δείκτη μόχλευσης (Καθαρός Δανεισμός / EBITDA) να διαμορφώνεται στο 2,00.

Μυτιληναίος: Στα €69 εκατ. τα καθαρά κέρδη εξαμήνου 2020

Παράλληλα με την κερδοφορία προχωρεί η υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος, σε ευθυγράμμιση με τους φιλόδοξους περιβαλλοντικούς στόχους που έχουν τεθεί.

Στα επόμενα τρίμηνα, παρά το αβέβαιο περιβάλλον εξαιτίας της πανδημίας, οι οικονομικές επιδόσεις της Mytilineos  αναμένεται να ενισχυθούν σημαντικά, καθώς η ζήτηση και οι τιμές του αλουμινίου και τα premiums διαμορφώνονται σε ολοένα και υψηλότερα επίπεδα, ενώ το περιβάλλον τιμών και η κατανάλωση στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας εξελίσσονται ικανοποιητικά.

Κατά τη διάρκεια του Α’ εξαμήνου 2021, η Mytilineos σε μια πρωτοποριακή για τα ελληνικά αλλά και διεθνή δεδομένα εκδήλωση ανέλαβε ισχυρές δεσμεύσεις για μείωση των άμεσων και έμμεσων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας