8:57 Σάββατο 13 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Σε καλό δρόμο οι διαπραγματεύσεις για τη λειτουργία του αεροδρομίου της Καμπούλ

Σε καλό δρόμο οι διαπραγματεύσεις για τη λειτουργία του αεροδρομίου της Καμπούλ

Το Κατάρ, η Τουρκία και το Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν (η επίσημη ονομασία σύμφωνα με τους Ταλιμπάν) συμφώνησαν σε “αρκετά βασικά ζητήματα” για τη λειτουργία του αεροδρομίου στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν την Πέμπτη, σύμφωνα με το κεντρικό πρακτορείο ειδήσεων του Αφγανιστάν Ariana News.

“Οι αντιπροσωπείες του Κράτους του Κατάρ, της Δημοκρατίας της Τουρκίας και της υπηρεσιακής κυβέρνησης του Αφγανιστάν ολοκλήρωσαν την Πέμπτη στη Ντόχα μια τριμερή συνάντηση για τη διαχείριση και τη λειτουργία του διεθνούς αεροδρομίου της Καμπούλ”, ανέφερε ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ.

“Συμφώνησαν σε πολλά βασικά ζητήματα σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης και λειτουργίας του αεροδρομίου”, πρόσθεσε το υπουργείο.

Το υπουργείο είπε ότι η συνάντηση στη Ντόχα έγινε ως συνέχεια των προηγούμενων συνομιλιών, ο τελευταίος γύρος των οποίων πραγματοποιήθηκε στην Καμπούλ την περασμένη εβδομάδα.

Ο τελικός γύρος διαπραγματεύσεων θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, πρόσθεσε.

Οι πτήσεις ανεστάλησαν στο κύριο διεθνές αεροδρόμιο του Αφγανιστάν στην Καμπούλ αφότου οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την εξουσία τον περασμένο Αύγουστο και τα αμερικανικά στρατεύματα κατέστρεψαν εξοπλισμό και σύστημα ραντάρ στις εγκαταστάσεις πριν φύγουν από τη χώρα.

Στα τέλη Δεκεμβρίου 2021, διπλωματικές πηγές δήλωσαν στο τουρκικό κρατικό πρακτορείο Anadolu ότι η Τουρκία και το Κατάρ συμφώνησαν να λειτουργήσουν από κοινού το διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ στο Αφγανιστάν.

Μετά από συνομιλίες μεταξύ επιτροπών και από τις δύο χώρες, υπογράφηκε μνημόνιο κατανόησης μεταξύ εταιρειών της Τουρκίας και του Κατάρ για τη λειτουργία του αεροδρομίου σε συνεργασία στη βάση ισότιμης εταιρικής σχέσης.

Διαβάστε ακόμη 

Αφγανιστάν: Η ΕΕ εγκαθιστά μια μικρή ομάδα διπλωματών στην Καμπούλ

Το αεροδρόμιο της Καμπούλ θα επαναλειτουργήσει με τη στήριξη Τουρκίας-Κατάρ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας