6:21 Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021
eReportaz

Live:

Σε καραντίνα στρατόπεδο στα Ιωάννινα – Έπαιρναν άδειες ενώ εντοπίστηκαν 26 κρούσματα κορωνοϊού

Σε καραντίνα στρατόπεδο στα Ιωάννινα – Έπαιρναν άδειες ενώ εντοπίστηκαν 26 κρούσματα κορωνοϊού

Σε καραντίνα βρίσκεται το στρατόπεδο «Κατσιμήτρου» στο Πέραμα Ιωαννίνων καθώς εντοπίστηκαν 26 κρούσματα κορωνοϊού, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου.

Λόγω του ότι κάποιοι νεοσύλλεκτοι είχαν κάποια συμπτώματα που παρέπεμπαν στον κορωνοϊό διενεργήθηκαν rapid tests σε όλους.

Η διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν η εξής:

«Το στρατόπεδο χωρίστηκε σε 4 λόχους. Το πρώτο κτίριο ήταν για τους θετικούς, το δεύτερο για τα ύποπτα κρούσματα δηλαδή για εκείνους που είχαν στενές επαφές (εκείνοι που βρισκόταν στο ίδιο δωμάτιο) με τα θετικά κρούσματα και στα υπόλοιπα δυο κτίρια μοιράστηκαν οι αρνητικοί» λέει ένας άλλος στρατιώτης. «Η καθαριότητα είναι αποκλειστικά δική μας υπόθεση. Ο ελληνικός στρατός δεν έχει χρήματα να προσλάβει επαγγελματίες […] έπειτα από κάθε test που γίνεται έρχεται συνεργείο απολύμανσης […] μέχρι στιγμής έχουν έρθει 3 φορές» συμπληρώνει.

Βγήκαν με άδεια οι παλιοί

Περνώντας οι μέρες τα κρούσματα αυξάνονταν σημαντικά και έτσι οι φαντάροι άρχισαν να αναλαμβάνουν αναγκαστικά και τα καθήκοντα των συναδέλφων τους που ήταν θετικοί στον κορωνοϊό και είχαν απομονωθεί.

Αυτό συνέβαλε σημαντικά στην αύξηση του φόρτου εργασίας πολλών, με αποτέλεσμα οι αρμόδιοι να επιτρέψουν άδεια εξόδου «χαριστικά» σε εκείνους που παρέμειναν αρνητικοί «ίσως με το σκεπτικό ότι έτσι θα αποσυμφορηθεί το στρατόπεδο», αναφέρει ένας άλλος στρατιώτης οποίος ανήκει σε εκείνους που έλαβαν το «οκ» να επιστρέψουν σπίτια τους.

«Δεν γινόταν διαφορετικά. Μερικοί είχαν φτάσει στα όριά τους. Είναι τεράστιο το ψυχολογικό βάρος του εγκλεισμού…Ας μη ξεχνάμε ότι κουβαλάμε πυρομαχικά […] Δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα μπορούσε να συμβεί. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι έξω με άδεια… Το στρατόπεδο έχει κηρυχθεί σε καθεστώς καραντίνας […] υπάρχει περίπτωση να με καλέσουν για υπηρεσία καθώς λόγω COVID-19 μερικές θέσεις έχουν μείνει ακάλυπτες» λέει χωρίς να κρύβει την ανησυχία του.

«Επαρκώς εξοπλισμένο το στρατόπεδο»

«Υπάρχει ιατρική κάλυψη και παροχή φαγητού στους νοσούντες. Απαγορεύονται αυστηρώς οι επισκέψεις ενώ υπάρχει η δυνατότητα αποστολής τροφίμων και προσωπικών αντικειμένων από γονείς, τα οποία μπαίνει ειδικό αυτοκίνητο και τα παραδίδει. Δεν έχουμε καμία επαφή με τα θετικά κρούσματα. Συνομιλούμε μέσω social media και δηλώνουν ευχαριστημένοι» αναφέρει ο στρατιώτης Δ.

«Οφείλω να αναγνωρίσω στους αρμόδιους ότι έδρασαν γρήγορα, ωστόσο το στρατόπεδο θα έπρεπε να τεθεί σε καραντίνα ήδη από τα πρώτα κρούσματα, έτσι ώστε να μην διακινδυνεύσει η υγεία κι άλλων συναδέλφων που έμπαιναν στο στρατόπεδο έπειτα από άδεια. Σήμερα (σημ. έως αργά χθες το βράδυ) το στρατόπεδο “μετράει” γύρω στα 43 κρούσματα κορωνοϊού ενώ οι επόμενες ημέρες είναι αρκετά κρίσιμες για εμάς» καταλήγει ο τέταρτος στρατιώτης,

Πηγή:  grtimes.gr

  • Διαβάστε εδώ όλα τα νέα για τον φονικό ιό
  • Διαβάστε εδώ όλα τα ιατρικά νέα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πανδημία. Η λέξη της χρονιάς για το 2020

ΟΗΕ: 235 εκατ. άνθρωποι θα χρήζουν ανθρωπιστική βοήθεια λόγω κορωνοϊού

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας