0:01 Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022
eReportaz

Live:

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Νοσοκομείο Πύργου λόγω μεγάλης διασποράς κρουσμάτων κορονοϊού

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Νοσοκομείο Πύργου λόγω μεγάλης διασποράς κρουσμάτων κορονοϊού

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται το νοσοκομείο του Πύργου, αφού εκτός από τους ασθενείς, έχουν εντοπιστεί κρούσματα κορονοϊού σε υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο εντοπισμός κρουσμάτων ανάμεσα σε γιατρούς επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την ήδη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στη Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου, με τις ελλείψεις γιατρών σε κρίσιμες θέσεις.

Πιο συγκεκριμένα, στα τέλη της περασμένης εβδομάδας εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοϊού σε νοσηλευτές και ασθενείς τριών κλινικών, ενώ θετικοί βρέθηκαν και εργαζόμενοι που ανήκουν στο διοικητικό προσωπικό.

Ασφυκτιά η Ψυχιατρική Κλινική
Χαρακτηριστικό παράδειγμα διασποράς είναι η Ψυχιατρική Κλινική, όπου εντοπίστηκαν κρούσματα σε όλους τους ασθενείς και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Οι ασθενείς της Ψυχιατρικής Κλινικής παραμένουν σε καραντίνα στον χώρο που νοσηλεύονται, καθώς λόγω της νόσησής τους από τον ιό, σταμάτησαν την προβλεπόμενη φαρμακευτική τους αγωγή.

Ωστόσο οι ασθενείς, δεν μπορούν να μεταφερθούν αλλού, μιας και η μοναδική κλινική covid είναι γεμάτη και οι υπόλοιποι θετικοί ασθενείς νοσηλεύονται στην κλινική που φιλοξενούνται τα ύποπτα κρούσματα, περιμένοντας κάποιον ασθενή να λάβει εξιτήριο.

Μάλιστα, αρμόδιες πηγές τόνισαν ότι είναι επιτακτική ανάγκη της επαναλειτουργίας της δεύτερης κλινικής covid της Ν.Μ. Πύργου, η οποία ανέστειλε τη λειτουργία της λόγω της προσωρινής, όπως αποδείχθηκε, ύφεσης της πανδημίας, και το νοσηλευτικό προσωπικό της μετακινήθηκε στη Νοσηλευτική Μονάδα της Αμαλιάδας.

Παράλληλα, δύο κρούσματα κορoνοϊού εντοπίστηκαν σε ασθενείς που νοσηλεύονταν στην Ορθοπεδική Κλινική και ένα κρούσμα στη Χειρουργική Κλινική, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την προσωρινή αναστολή της.

Κρούσματα εντοπίστηκαν ακόμη και ανάμεσα στα μέλη του διοικητικού προσωπικού της νοσηλευτικής μονάδας.

Διαβάστε επίσης

ΕΟΔΥ: Έφτασαν 39 τα κρούσματα στην Ελλάδα – Εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από ιό της ευλογιάς των πιθήκων

ΕΟΔΥ: 7.158 νέα κρούσματα κορονοϊού, 8 θάνατοι και 102 διασωληνωμένοι

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας