4:45 Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Σε ποιο ελληνικό νησί γυρίστηκε η ταινία «Tζέιμς Μποντ: Για τα μάτια σου μόνο»

Σε ποιο ελληνικό νησί γυρίστηκε η ταινία «Tζέιμς Μποντ: Για τα μάτια σου μόνο»

Ούτε μία ούτε δύο αλλά πολλές περισσότερες είναι οι ταινίες του Χόλυγουντ που γυρίστηκαν με φόντο ελληνικό. Στην πλειοψηφία τους τα ελληνικά νησιά αποτέλεσαν το σκηνικό για πολλές ξένες παραγωγές με κάποιες να κερδίζουν ακόμη και βραβεία Όσκαρ. Μια ταινία που σίγουρα γνώρισε μεγάλη επιτυχία και ανήκει σε αυτές που ξεχώρισαν είναι η «Tζέιμς Μποντ: Για τα μάτια σου μόνο» γυρισμένη το 1981. Μεγάλο μέρος της γυρίστηκε στην Κέρκυρα ενώ υπάρχουν χαρακτηριστικές σκηνές σε διάσημα αξιοθέατα του νησιού. Η Κέρκυρα είχε τα ιδανικά σκηνικά για πολλές από τις σκηνές ενώ κάποιες άλλες σκηνές γυρίστηκαν ακόμη και στις Μπαχάμες.

Η υπόθεση εξελίσσεται γύρω από ένα βρετανικό πλοίο το οποίο μεταφέρει έναν υψηλής τεχνολογίας αποκωδικοποιητή ο οποίος χαρίζει στον κάτοχό της τον έλεγχο πυρηνικών υποβρυχίων. Το βρετανικό πλοίο χτυπά σε νάρκη κοντά στις ακτές της Αλβανίας και βυθίζεται ενώ ο Τζέιμς Μποντ καλείται να βρει και να φέρει πίσω την πολύτιμη συσκευή, πριν αυτή πέσει στα χέρια των Σοβιετικών πρακτόρων. Έτσι φτάνει στην Ελλάδα και συνεργάζεται με τη γοητευτική Μελίνα Χάβελοκ, κόρη αρχαιολόγων η οποία προσπαθεί με κάθε τρόπο να εκδικηθεί την αδικαιολόγητη δολοφονία των γονιών της.

Τα πράγματα εξελίσσονται με γρήγορους ρυθμούς όταν ο ακαταμάχητος πράκτορας 007 γνωρίζει δύο ύποπτα άτομα τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση. Πρόκειται για τον Έλληνα επιχειρηματία Αριστοτέλη Κριστάτο και τον λαθρέμπορο Μίλος Κολόμπο.

Η Κέρκυρα πρωταγωνίστησε, λοιπόν, σε αυτή την ταινία του Τζέιμς Μποντ με τα πλάνα να δείχνουν τις ομορφιές του νησιού. Μάλιστα ένα από τα αξιοθέατα του νησιού έγινε φόντο για την σκηνή καταδίωξης της ταινίας.

 

Μιλάμε για το Παλαιό Φρούριο το οποίο εν τέλει αποτέλεσε ένα από σκηνικά για συναρπαστική σκηνή παρακολούθησης και καταδίωξης.

 

Στην ταινία εμφανίζονται επίσης πολλές ακόμη γνωστές τοποθεσίες της Κέρκυρας όπως το Ποντικονήσι και το Αχίλλειο.

Η Κέρκυρα είναι το νησί που έτσι και το επισκεφθείς μια φορά σίγουρα θα επιστρέψεις ξανά. Υπάρχουν εξάλλου τόσα πολλά να δεις και να κάνεις. Δεν την αποκαλούν τυχαία αρχόντισσα του Ιονίου με τις εντυπωσιακές παραλίες.

 

Είναι ένα νησί αρχοντικό με εξαιρετική αρχιτεκτονική στην πόλη της και αρκετά ιστορικά αξιοθέατα σε αυτήν.

 

Πηγή: exploringgreece.tv

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας