11:40 Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023
eReportaz

Live:

Σεισμός - Εύβοια: Σε σημείο έκπληξη η δόνηση των 4,8 Ρίχτερ Τι λένε Άκης Τσελέντης και Ευθύμης Λέκκας

Σεισμός - Εύβοια: Σε σημείο έκπληξη η δόνηση των 4,8 Ρίχτερ Τι λένε Άκης Τσελέντης και Ευθύμης Λέκκας

Η περιοχή δεν έχει δώσει στο παρελθόν σεισμούς–  Τι λένε Άκης Τσελέντης και Ευθύμης Λέκκας

Με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθούν οι επιστήμονες την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας μετά τα 4,8 Ρίχτερ που σημειώθηκαν στις 6:32 σήμερα το πρωί (29/11).

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας μιλώντας στο Mega χαρακτήρισε έκπληξη το σημείο που σημειώθηκε ο σεισμός καθώς όπως είπε: «Στο σημείο εκείνο δεν έχουμε κάποιο εμφανές ρήγμα. Το γεγονός ότι ο σεισμός έγινε εκεί ήταν μία έκπληξη. Δεν το περιμέναμε, γιατί δεν είναι μία περιοχή που έχει δώσει στο παρελθόν σεισμούς. Περιμένουμε την εξέλιξη της σεισμικότητας, προκειμένου να κάνουμε πιο σωστές εκτιμήσεις», σημείωσε προσθέτοντας πως δεν μπορεί ακόμα να αποφανθεί εάν τα 4,8 Ρίχτερ ήταν ο κύριος σεισμός.

 


Μάλιστα, ο καθηγητής Γεωλογίας συνέστησε να μην λειτουργήσουν σήμερα τα σχολεία στην ευρύτερη περιοχή της Εύβοιας, σύσταση που έκανε αμέσως αποδεκτή ο δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος, ο οποίος ανακοίνωσε ότι δεν θα λειτουργήσουν σήμερα Τρίτη τα σχολεία όλων των βαθμίδων.

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης με ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει ότι η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο 24ωρο. Παράλληλα επεσήμανε ότι η συγκεκριμένη περιοχή δεν έχει μεγάλη σεισμικότητα ενώ η «μετασεισμική» ακολουθία εξελίσσεται φυσιολογικά.

 

Όσον αφορά τα 4,8 Ρίχτερ ο καθηγητής σεισμολογίας επεσήμανε ότι κατά μεγάλη πιθανότητα πρόκειται μάλλον για τον κυρίως σεισμό, ξεκαθαρίζοντας, όμως, ότι οι επιστήμονες θα σιγουρευθούν μετά από 1-2 ημέρες «παρατηρώντας την χωροχρονική εξέλιξη της «μετασεισμικής» ακολουθίας. Προσωπικά δεν ανησυχώ.

Επειδή αναμένουμε πλούσια μετασεισμική ακολουθία οι κάτοικοι πρέπει να λαμβάνουν τα γνωστά μέτρα σεισμικής προφύλαξης

 

 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας