10:20 Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023
eReportaz

Live:

Σεπόλια: Στη γιαγιά τα αδέρφια της 12χρονης – Συνάντησαν τη μητέρα τους

Σεπόλια: Στη γιαγιά τα αδέρφια της 12χρονης – Συνάντησαν τη μητέρα τους

Να μαζέψουν τα κομμάτια τους στο ζεστό σπιτικό της γιαγιάς τους επιχειρούν τα αδέλφια της 12χρονης από τα Σεπόλια.
Η μικρή και ένα αδελφάκι της είναι στη θεία, ενώ τα υπόλοιπα παιδιά αφού φιλοξενήθηκαν στο «Χαμόγελο του Παιδιού» γύρισαν στη γιαγιά τους.

Η γιαγιά θα αποκαλύψει πως τα μικρά είδαν την προφυλακισμένη μητέρα τους.

«Εμείς τώρα πήγαμε, είδαν τη μάνα τους, τώρα ήρθαμε, είναι κουρασμένα στεναχωρημένα, κοιμούνται όλα. Τι να κάνουμε; Από αύριο μας είπαν ότι θα έρθουν οι ψυχολόγοι εδώ, θα πάμε, κάτι θα γίνει. Περιμένουμε απαντήσεις. Εγώ εκεί ήμουν, δε με αφήσανε να μπω, ήτανε για τα ανήλικα».

Ψυχολογική στήριξη στα αδέλφια της 12χρονης
Λίγες ώρες μετά την αποκλειστική συνέντευξη της θείας τους στο LIVE NEWS που κατήγγειλε πως τα παιδιά δεν είχαν ψυχολογική στήριξη, θα σταλούν ψυχολόγοι. Η γιαγιά θα πει πως μέχρι τώρα μόνο εθελοντές τούς στήριζαν.

«Μας είπανε κοινωνικοί λειτουργοί που είχαν έρθει 2 φορές εδώ στο σπίτι μου. Πρέπει να πάνε σχολείο τα παιδιά πάνω από όλα. Το μόνο που ήρθε, ήρθε ένα ζευγάρι που ήταν εδώ κοντά μας που είναι από κάποιο σύλλογο από αλληλεγγύη που λένε. Αυτοί μας βοηθάνε, κανένας άλλος, έχουν και ψυχολόγο για μένα για τα παιδάκια τα μικρά».

Για την 12χρονη που όπως κατήγγειλε η θεία δεν έχει ψυχολόγο, πηγές του «Χαμόγελου» θα πουν:

«Στο στάδιο της παιδοψυχιατρικής έρευνας, οι ψυχολόγοι που επιτρέπεται να παρακολουθούν το παιδί είναι αποκλειστικά της αστυνομίας και του νοσοκομείου. Απαγορεύεται ιδιώτης παιδοψυχολόγος να παρακολουθήσει το παιδί. Όσον αφορά στο έργο μας, καταβάλλαμε το καλύτερο δυνατό στην φροντίδα της 12χρονης».

Πέρασαν περίπου 2 μήνες από την στιγμή που τα παιδιά της πολυμελούς οικογένειας της μικρής από τον Κολωνό είδαν τις ραγδαίες εξελίξεις να οδηγούν στην προφυλάκιση της μητέρας τους και στη συνέχεια στην τοποθέτησή τους στο ίδρυμα.

«Τα παιδιά θέλω να μπούνε σε μία σειρά, ειδικά τα μικρά. Τα μεγάλα εντάξει έχουν τον δρόμο τους πάνε κανονικά στα σχολεία τους, τα μικρά τώρα τα 2 που έχω εδώ, θέλω να πάνε σχολείο. Έχουνε κάποιο πρόβλημα, το ένα θέλει λογοθεραπεία και διάφορα πράγματα. Τα μικρά να υποστηρίξουμε. Έχω πρόβλημα με το ρεύμα είναι πολλά λεφτά», λέει η γιαγιά.

Η δικαστική απόφαση που κρίθηκε απαραίτητο να είναι και πάλι σε οικείο περιβάλλον ήταν το καλύτερο δώρο που θα μπορούσαν να πάρουν στην προσπάθειά τους να κάνουν μία καινούργια αρχή.

Η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος είναι το μεγάλο στοίχημα σύμφωνα με τη γιαγιά τους.

«Μας είπανε επειδή δεν τα προσέχανε σε αυτό το σχολείο να αλλάξουνε σχολείο αλλά τώρα μου λένε ότι δε θα αλλάξουμε θα πάνε στο ίδιο. Δεν ξέρω τώρα γιατί το καθυστερήσανε, περιμένω να περάσουν κοινωνικοί λειτουργεί από το σπίτι να μας πούνε. Δεν τα προσέχανε, δεν πήγανε, γιατί να τα κοροϊδέψουνε, απλά δεν πήγανε καθόλου μετά από τα γεγονότα».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Κιβωτός του Κόσμου» – Τι λέει η εικαστικός που ζωγράφιζε τους τοίχους των δομών: «Ούτε ευχαριστώ» – «έβλεπα τα παιδιά να φωνάζουν ”πεινάω”»

Τραγωδία στις Σέρρες: Η μετατροπή του λέβητα σε γεωθερμικό αιτία της φονικής έκρηξης


Μαζί με τη θεία
Μαζί με τη γιαγιά είναι και η θεία τους, η γυναίκα που μίλησε αποκλειστικά στο LIVE NEWS και έκανε καρδιές να ραγίσουν με την δραματική περιγραφή της για την έντονη ψυχολογική φόρτιση της 12χρονης.

«Της είπανε επειδή δε μίλαγες εσύ, η μαμά είναι μέσα και σίγουρα της ρίξανε ευθύνες. Σαν παιδάκια καταλάβατε τώρα όλα τη μάνα τους θέλουνε, ειδικά τα μωρά. Δεν είναι και μόνο αυτό το παιδί, είναι όλα τα παιδιά, είναι και τα μωρά, είναι και τα άλλα τα παιδιά, όλα υποφέρουνε από αυτό το πράγμα.

»Δεν μπορώ να κρατάω ένα παιδί μέσα στο σπίτι και εγώ για βιοποριστικούς λόγους θα πρέπει να δουλέψω κάποια στιγμή, δεν υπάρχει γενικώς καμία στήριξη από πουθενά. Ήδη το παιδί είναι 2 μήνες μέσα σε ένα σπίτι, πόσο καιρό να την κρατήσω και εγώ μέσα στο σπίτι».

Η ίδια θα αποκαλύψει αποκλειστικά στο LIVE NEWS και το τι της είχε εκμυστηρευτεί η προφυλακισμένη μητέρα.

«Ο φόβος της ξέρεις ποιος ήτανε; Όταν θα μάθει η αστυνομία ότι άφηνε τη μικρή, έστω αυτές τις λίγες ώρες, να πηγαίνει εκεί και σε εισαγωγικά να βοηθάει για να πάρει το χαρτζιλίκι της, ότι μπορεί να της παίρναν τα παιδιά για αμέλεια».

Μάλιστα παρά την απόφαση της εισαγγελίας ανήλικων, η ψυχολογία της 12χρονης που κακοποιήθηκε εξακολουθεί να είναι πολύ κακή καθώς η ίδια, όπως λένε οι οικείοι της, θέλει να έχει κοντά της και τη μητέρα της.

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας