17:07 Κυριακή 21 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:


Σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο: Η φύση είναι σε κρίση, αλλά λύσεις υπάρχουν

Σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο: Η φύση είναι σε κρίση, αλλά λύσεις υπάρχουν

Προειδοποίηση ότι «η φύση βρίσκεται σε κρίση» απηύθυνε ο Σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο, ο οποίος προέτρεψε τους ανθρώπους να ενωθούν αναλαμβάνοντας δράση για να τη σώσουν.

Ο Άγγλος φυσικός ιστορικός, πρεσβευτής του WWF και υπέρμαχος της προστασίας του περιβάλλοντος, ο οποίος έχει παρουσιάσει τις σειρές ντοκιμαντέρ “Planet Earth” και “The Blue Planet” έκανε έκκληση για διάσωση του πλανήτη στο πλαίσιο κοινής πρωτοβουλίας της Βασιλικής Εταιρείας για την Προστασία των Πτηνών (RSPB), του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση (WWF) και του Οργανισμού Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών (National Trust) με στόχο την ανάσχεση της καταστροφής της φύσης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Κηρύσσοντας την έναρξη της εκστρατείας «Save Our Wild Isles» και προλογίζοντας κοινή δήλωση των διευθυντικών στελεχών των τριών οργανισμών, ανέφερε ότι η «καταπληκτική άγρια ζωή και τα άγρια μέρη» της χώρας «καταστρέφονται με τρομακτική ταχύτητα».

Ο Ατένμπορο δήλωσε ωστόσο ότι εξακολουθεί να είναι αισιόδοξος για το μέλλον.

«Η αλήθεια είναι ότι ο καθένας από εμάς, ανεξάρτητα από το ποιος είναι ή πού ζει, μπορεί και πρέπει να παίξει ρόλο στην αποκατάσταση της φύσης» είπε. «Είναι εύκολο να νιώθουμε συγκλονισμένοι ή ανίσχυροι από την κλίμακα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας, αλλά έχουμε τις λύσεις. Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον, γιατί παρόλο που η φύση βρίσκεται σε κρίση, τώρα είναι η ώρα για δράση και μαζί μπορούμε να τη σώσουμε» ανέφερε, σύμφωνα με τον Guardian.

Η εκστρατεία υπογραμμίζει την ταχεία μείωση των αυτόχθονων άγριων ειδών και στοιχεία της δείχνουν ότι στη Σκωτία σχεδόν τα μισά (49%) των ειδών πτηνών έχουν μειωθεί αριθμητικά από το 1994 και ότι ένα στα εννέα είδη απειλείται με εξαφάνιση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Πρωτοφανής ξηρασία και στην Αγγλία. Ο υπουργός Περιβάλλοντος προειδοποιεί για δραστικά μέτρα

Λήξαν το διπλωματικό επεισόδιο Μάλτας- Βρετανίας για …ένα απολιθωμένο δόντι καρχαρία!

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας