13:06 Πέμπτη 23 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Σερβία - Βόρεια Μακεδονία υπέγραψαν μνημόνιο για κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου

Σερβία - Βόρεια Μακεδονία υπέγραψαν μνημόνιο για κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου

Η Σερβία και η Βόρεια Μακεδονία υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου που θα συνδέει τις δύο χώρες. Ο αγωγός αυτός θα αποτελεί συνέχεια του διασυνδετήριου αγωγού που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από την Ελλάδα στην Βόρεια Μακεδονία.

Η υπογραφή του μνημονίου πραγματοποιήθηκε μετά την συνάντηση, σήμερα στο Βελιγράδι, του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας Ντιμίταρ Κοβάτσεβσκι με την ομόλογο του της Σερβίας ‘Ανα Μπρνάμπιτς. “Πρόκειται για μία σημαντική συμφωνία στον ενεργειακό τομέα, για έναν διασυνδετήριο αγωγό φυσικού ανάμεσα στην Βόρεια Μακεδονία και τη Σερβία που θα διασφαλίσει την ενεργειακή σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή” επισήμανε η πρωθυπουργός ‘Ανα Μπρνάμπιτς. Οι δύο χώρες υπέγραψαν και άλλα δύο μνημόνια που αφορούν, το ένα την διευκόλυνση της διακίνησης πολιτών και αγαθών και ένα άλλο μνημόνιο με το οποίο προβλέπεται η δημιουργία ενιαίου ηλεκτρονικού συστήματος πληρωμής διοδίων που θα τεθεί σε λειτουργία μέχρι το καλοκαίρι.

Κατά την συνάντηση του Ντιμίαρ Κοβάτσεβσκι με την πρωθυπουργό της Σερβίας διαπιστώθηκε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται ιστορικά στο υψηλότερο επίπεδο. Επίσης, εκφράστηκε η βούληση για εμβάθυνση των σχέσεων καλής γειτονίας ενώ επισημάνθηκε η σημασία και η σπουδαιότητα της πρωτοβουλίας “Ανοιχτά Βαλκάνια” για την οικονομική ανάπτυξη και ευημερία των πολιτών.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ντιμίταρ Κοβάτσεβσκι συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Στην συνάντηση αυτή, όπως ανακοινώθηκε, εξετάστηκαν οι διμερείς σχέσεις και θέματα της ευρύτερης περιοχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ζάεφ: Μεγάλη η σημασία του διασυνδετήριου αγωγού με την Ελλάδα

Βόρεια Μακεδονία: Συμφωνία για την κατασκευή του διασυνδετήριου αγωγού φυσικού αερίου με την Ελλάδα

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας