More

  Σεξ: Μύθοι και πραγματικότητα

  Διάβασε παρακάτω διάφορους μύθους που ισχύουν γύρω από το σεξ που σίγουρα δεν γνώριζες μέχρι τώρα.

   

  1. Πόσο μεγάλο είναι το… «μεγάλο»;

  Ενώ οι περισσότεροι πιστεύουν ότι ο μέσος όρος μεγέθους ενός ανδρικού μορίου κυμαίνεται ανάμεσα στα 15-18 εκατοστά, οι συγγραφείς υποστηρίζουν ότι τα νούμερα αυτά αποτελούν απλά… εικασίες!

   

  Για ορισμένους, δε… ευσεβή πόθο, παρά επιστήμη!

  Μια έρευνα που έγινε σε 2.545 άντρες στο Διαδίκτυο, βρήκε ότι ο μέσος όρος μεγέθους ενός πέους σε στύση ήταν 16,2 εκατοστά με μια απόκλιση 3 εκατοστών.

  Μία άλλη έρευνα, που διεξήχθη από το Ινστιτούτο Kinsey σε 1.661 Αμερικανούς… κατέβασε το μέσο όρο στα 14,22 εκατοστά, τονίζοντας ότι το μέγεθος καθορίζεται από το πώς προέκυψε η στύση στον άντρα.

  (Για την ιστορία… το στοματικό σεξ πρόσφερε «καλύτερα αποτελέσματα»!)

   

  1. Οι αθλητές δεν πρέπει να κάνουν σεξ πριν από τους αγώνες

  Μελέτες έχουν δείξει ότι οι αθλητικές επιδόσεις αυξάνονται όταν κανείς κάνει σεξ! Ο μέσος αριθμός των θερμίδων που καταναλώνονται κατά τη διάρκεια του σεξ κυμαίνονται από 25 έως 125, υποστηρίζουν οι συγγραφείς του βιβλίου.
  «Αυτό δεν είναι μεγάλο ποσό ενέργειας, ειδικά για έναν αθλητή. Γι’ αυτούς το σεξ θεωρείται μέτριας έντασης σωματική δραστηριότητα» τονίζουν.

  Επιπλέον, το σεξ αυξάνει την παραγωγή τεστοστερόνης, οδηγώντας σε καλύτερη απόδοση τους αθλητές.

   

  1. Τα στρείδια και η σεξουαλική διέγερση

  Πολλοί πιστεύουν ότι τα στρείδια αυξάνουν τη σεξουαλική επιθυμία, ωστόσο οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι αυτό πρόκειται για μια αυτό-διαιωνιζόμενη αυταπάτη.

  «Καμία έρευνα δεν έχει δείξει κάποια σεξουαλική ενίσχυση από την κατανάλωση στρειδιών» αναφέρουν χαρακτηριστικά και επισημαίνουν το εξής: «Δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο συστατικό στα στρείδια που θα υπονοούσε την ύπαρξη μιας ικανότητας να… μετατρέπουν τους ανθρώπους σε σεξουαλικά “τέρατα”».

   

  1. Γάμος και αυνανισμός

  Οι παντρεμένοι αυτοϊκανοποιούνται λιγότερο; Η άποψη αυτή στηρίζεται στην υπόθεση ότι η «άμεση πρόσβαση» σε ένα σεξουαλικό σύντροφο μειώνει την ανάγκη για αυτοϊκανοποίηση.

  Όμως η επιστήμη έχει αντίθετη άποψη.

  Σύμφωνα με μια έρευνα, τα ζευγάρια που ζουν κάτω από την ίδια στέγη αυτοϊκανοποιούνται περισσότερο (85% στους άντρες και 45% στις γυναίκες).

   

  1. Οι… μυρωδιές απωθούν τις γυναίκες

  Πριν από ένα καυτό ραντεβού, αυτό που πρέπει να κάνει κανείς είναι… μπάνιο!

  Κι όμως, η επιστήμη έχει αντίθετη άποψη και σε αυτήν την περίπτωση.

  Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια μελέτησαν την επίδραση που έχει ο ιδρώτας των ανδρών στις γυναίκες και βρήκαν ότι οι γυναίκες που «μύριζαν» την ουσία androstadienone παρουσίαζαν βελτιωμένη διάθεση και σεξουαλική διέγερση.

   

  1. Καλύτερα με περιτομή ή χωρίς;

  Η περιτομή συνοδεύεται από θρησκευτικούς και κοινωνιολογικούς παράγοντες. Κάποιοι θεωρούν ότι είναι μια σεξουαλικά «σοφή» απόφαση, ενώ άλλοι τη χαρακτηρίζουν «βάρβαρη πρακτική».

  Πρόσφατες έρευνες υποστηρίζουν ότι οι άνδρες που έχουν κάνει περιτομή είναι περισσότερο προστατευμένοι από διάφορες μολύνσεις και λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, από έρπη, σύφιλη, μαλακό έλκος και διηθητικό καρκίνο του πέους.

  Επιπλέον, η περιτομή στους άντρες μειώνει και τις πιθανότητες μολύνσεων εξαιτίας της σεξουαλικής επαφής και στις γυναίκες.

  Ακόμη, οι άντρες με περιτομή αναφέρουν ότι έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία στα μόριά τους και μεγαλύτερη ευκολία στην επίτευξη οργασμού.

   

  1. Υπάρχει το σημείο G;

  Ενώ πολλές έρευνες υποστηρίζουν την ύπαρξη αυτής της περιοχής στο γυναικείο σώμα, αναφέρουν ακόμη ότι αυτή η περιοχή μπορεί να είναι διαφορετική από γυναίκα σε γυναίκα.

   

  1. Μεγάλα πόδια, μεγάλα χέρια… μεγάλες αυταπάτες

  Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι ένα ζευγάρι μακριών άκρων (πόδια, χέρια) συνοδεύεται και από το ανάλογο… μέγεθος και στο ανδρικό μόριο.

  Ωστόσο, οι επιστήμονες τονίζουν ότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που να δείχνουν ότι τα μεγάλα πόδια σημαίνουν και… μεγάλο πέος.

   

   

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Μένουμε Σπίτι: Τα γκρίζα σημεία μιας λίστας

  Τελικά, σε αυτή τη χώρα, η αξιοκρατία μπαίνει στη σειρά. Με σαφή μειονεκτήματα έναντι άλλων προτερημάτων, όπως το βαρύγδουπο επίθετο ή ένα αποθεωτικό πρωτοσέλιδο....

  Γιάννης Σαρακιώτης: «Η ΝΔ προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα»

  Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για το πώς χειρίζεται το θέμα του σκανδάλου NOVARTIS εξαπολύει ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σαρακιώτης. Στον Θανάση Κύργια «Τα...

  Β. Οικονόμου: Μαγαζί με παραμάγαζα επί ΣΥΡΙΖΑ το Μαξίμου

  Σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για τα παραμάγαζα που είχε στήσει, όπως αποδεικνύεται από τις ηχογραφήσεις του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, στο Μέγαρο Μαξίμου εξαπολύει ο...

  ΜyBusinessSupport: Επιστρεπτέα προκαταβολή 2- Έως 15/07 οι αιτήσεις

  Άνοιξε στο ΜyBusinessSupport η πλατφόρμα, στην οποία πάνω από 100.000 δικαιούχοι του δεύτερου γύρου της επιστρεπτέας προκαταβολής 2 μπορούν να υποβάλουν αίτηση για να...

  Arab Weekly: Γαλλικά ή αιγυπτιακά τα αεροσκάφη που κατέστρεψαν τα τουρκικά συστήματα αεράμυνας στη Λιβύη

  Ανατρέπονται τα μέχρι στιγμής σενάρια που υπήρχαν σχετικά με το ποιος κατέστρεψε τα συστήματα αεράμυνας που είχαν εγκαταστήσει οι Τούρκοι με αεροπορική επίθεση στη...