0:11 Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021
eReportaz

Live:

Σφοδρά επεισόδια νωρίτερα σε συγκέντρωση αντιεμβολιαστών στο Σύνταγμα - Νέες εστίες επεισοδίων τώρα (βίντεο)

Σφοδρά επεισόδια νωρίτερα σε συγκέντρωση αντιεμβολιαστών στο Σύνταγμα - Νέες εστίες επεισοδίων τώρα (βίντεο)

Τελευταία ενημέρωση 21:00: Κατά διαστήματα όπως φαίνεται και στα βίντεο που τράβηξαν οι ρεπόρτερ του eREPORTAZ σε διάφορα σημεία της πλατείας και κυρίως προς την πλευρά του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετάνια.  

Στο κατωτέρω βίντεο καταγράφονται τα νέα επεισόδια αλλά και ένας διαδηλωτής που έχει έχει πέσει στο πεζοδρόμιο και είναι από πάνω του άνδρες των ΜΑΤ που όπως αφ’ ενός μεν διώχνουν ένα νεαρό που πάει να δει τι έχει και αφ’ ετέρου ότι έχουν ενημερώσει για γιατρό

Ελάχιστη σε σχέση με τη περασμένη Τετάρτη είναι η συμμετοχή των αντιεμβολιαστών στο συλλαλητήριο που πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στην πλατεία Συντάγματος. Μόλις 300 άτομα έναντι των 10.000 την προηγούμενη φορά έχουν μαζευτεί μέσα στην πλατεία φωνάζοντας κυρίως εθνικιστικά συνθήματα. Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής του κινήματος Φ. Βόβολης δεν συμμετέχει στη διαδήλωση.

Εκείνο που κάνει εντύπωση είναι ότι ξαφνικά ξεκίνησαν επεισόδια και ενώ το συγκεντρωμένο πλήθος είχε αυξηθεί σε περίπου 3.000 με 4.000 άτομα. Η αστυνομία έκανε ρίψη χημικών και κρότου λάμψης όπως και ρίψεις νερού με την αύρα της αστυνομίας.

Σε περισσότερες από πέντε προσαγωγές έως τώρα έχει προχωρήσει η ΕΛΑΣ, για τα επεισόδια που έγιναν το απόγευμα στο Σύνταγμα και τα Προπύλαια.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στο Σύνταγμα συγκεντρώθηκαν περίπου 3.500 αρνητές του εμβολίου. Σε κάποια στιγμή που τους ζητήθηκε να απομακρυνθούν από την λεωφόρο Αμαλίας, γιατί παρεμπόδιζαν την κυκλοφορία, άρχισαν να πετούν προς την πλευρά των αστυνομικών μπουκάλια και άλλα αντικείμενα. Τότε, οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν ρίψεις νερού με το ειδικό όχημα και περιορισμένη χρήση χημικών.

Παράλληλα, επεισόδια μικρής έκτασης σημειώθηκαν το απόγευμα και στα Προπύλαια, όπου είχαν συγκεντρωθεί, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Δείτε εδώ τις φωτογραφίες του eREPORTAZ

Συνεργεία του Δήμου Αθηναίων καθαρίζουν την Ερμού και τις γύρω περιοχές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας