10:50 Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Σηµεία των καιρών...

Σηµεία των καιρών...

Θυμάστε όταν ο Κ. Μητσοτάκης χαρακτήριζε ως φιλοδώρημα και λαϊκισμό, το 2017, σε παρέμβασή του στο 11ο Συνέδριο της ΝΔ, το επίδομα των 400 ευρώ στους νέους ανέργους που είχε ανακοινώσει τότε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ; Τώρα ο ίδιος διολισθαίνει στα ίδια ακριβώς τα οποία αποκήρυττε, δίνοντας «χαρτζιλίκι» 150 ευρώ στους νέους για να εμβολιαστούν. Η ένσταση είναι μία και ισχυρή: Η απόφαση αυτή αποτελεί προσβολή της αξιοπρέπειας των νέων ανθρώπων, αφού δεν προσπαθούμε να τους πείσουμε με τη λογική εμβολιάζομαι και προστατεύω τον εαυτό μου και τους γύρω μου, αλλά για να «τσιμπήσω» το… 150άρι.

Η απάντηση από τους νέους ανθρώπους μπορεί να είναι επίσης μία και ισχυρή: Εμβολιάζομαι και χαρίζω το 150άρι στις δομές των αστέγων ή της φιλοξενίας αδέσποτων ζώων ή όπου υπάρχει ανάγκη να στηριχθούν δομές αλληλοβοήθειας, γιατί διεκδικώ και θέλω μια κοινωνία καλύτερη, δικαιότερη, που να μην υποφέρει από συμπλέγματα, κόμπλεξ και απωθημένα, στερεότυπα και ρατσιστικές προκαταλήψεις. Μια κοινωνία που θα προάγει την ισότητα, την ευνομία και την αλληλεγγύη, που δεν θα με αντιμετωπίζει σαν «πελάτη» έτοιμο να καταναλώσω ό,τι μου σερβίρεται στο πιάτο, αλλά ως μια δυνατή, αυτόνομη προσωπικότητα που θα συνεισφέρει στο κτίσιμο ενός καλύτερου κόσμου…

Αν Κτίσεις ψέμα πάνω στο ψέμα, δεν δημιουργείς ένα μεγάλο ψέμα, αλλά ένα ψέμα που το βάφτισες αλήθεια. Και μετά αρχίζεις και το πιστεύεις σιγά σιγά. Το στολίζεις, του βάζεις μακιγιάζ, αλλά τα βράδια που τα φτιασίδια φεύγουν, όλα φαίνονται. «Αιώνας εμπορίου. H προσφορά και η ζήτηση ρυθμίζουν την κοινωνία» έλεγε ο μεγάλος αδελφός Mαρξ.

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας