17:46 Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023
eReportaz

Live:

Σία Αναγνωστοπούλου : Ο Τσίπρας συναντήθηκε με το προεδρείο των αρχαιολόγων και όχι με αρχαιοκάπηλους μεγιστάνες

Σία Αναγνωστοπούλου : Ο Τσίπρας συναντήθηκε με το προεδρείο των αρχαιολόγων και όχι με αρχαιοκάπηλους μεγιστάνες

«Δεν γίνεται στην προσπάθεια να διασφαλίσετε από παντού πολιτικά οφέλη, να απαξιώνετε μέχρι και την επιστημονική κοινότητα αυτής της χώρας, ή τον θεσμικό ρόλο της αντιπολίτευσης που είναι ο έλεγχος των κυβερνητικών χειρισμών», τονίζει η Σία Αναγνωστοπούλου, σχολιάζοντας δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για τα Γλυπτά του Παρθενώνα και τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με το προεδρείο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Εθνική γραμμή
«Αλήθεια τώρα κύριε Οικονόμου; ‘Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιλέγει το ρόλο της θλιβερής εξαίρεσης, και δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα επειδή τηρεί την εθνική γραμμή που έχει η Ελλάδα εδώ και δεκαετίες για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα;», σχολιάζει η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Στο ίδιο πλαίσιο η Σία Αναγνωστοπούλου σχολιάζει: «Είναι θλιβερή εξαίρεση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης γιατί δηλώνει ότι «δεν μπορείς να δανείσεις ή να ανταλλάξεις κάτι που δεν σου ανήκει»;».

Και θέτει το ερώτημα: «Πόσο απέχουν οι δηλώσεις αυτές, από την δημόσια θέση του αείμνηστου Δημητρίου Παντερμαλή, τέως διευθυντή του Μουσείου της Ακρόπολης, όταν έλεγε στο γερμανικό ραδιόφωνο: «Τα γλυπτά του Παρθενώνα δεν ανήκουν στο Βρετανικό Μουσείο», «η πλήρης επιστροφή είναι η μόνη λύση. Πρέπει να συνενωθεί ό,τι είναι αναπόσπαστα δεμένο με τον μνημείο»».

Δικαίωμα
«Ή μήπως δεν έχει δικαίωμα η αξιωματική αντιπολίτευση να τοποθετείται επί των ζητημάτων αυτής της χώρας;», αναφέρει στο ίδιο πνεύμα. Επιπλέον η κα Αναγνωστοπούλου επισημαίνει ότι «δεν μπορεί να λέει άλλα το ΥΠΠΟΑ, άλλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, άλλα ο κύριος Γεραπετρίτης».

Τέλος, η αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι «ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κύριε Οικονόμου, συναντήθηκε για το μείζον ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα με το προεδρείο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, δεν συναντήθηκε με μεγιστάνες αρχαιοκάπηλους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Telegraph: Βρετανός αξιωματούχος προτείνει τρεις όρους για επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Bloomberg: Ελλάδα και Βρετανία κοντά σε συμφωνία για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα – Διαψεύδει το υπ. Πολιτισμού

Διαβάστε ακόμη

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας