19:53 Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023
eReportaz

Live:

Σήφης Βαλυράκης: Το υπόμνημα των ψαράδων που προφυλακίστηκαν για τον θάνατο του

Σήφης Βαλυράκης: Το υπόμνημα των ψαράδων που προφυλακίστηκαν για τον θάνατο του

Κάθε εμπλοκή στην υπόθεση θανάτου του Σήφη Βαλυράκη αρνήθηκαν στην απολογία τους οι δυο ψαράδες που κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Στο υπόμνημά τους που αποκαλύπτει το iefimerida.gr επιμένουν ότι τη μοιραία ημέρα δεν βγήκαν καθόλου από τα σπίτια τους που βρίσκονται στο ίδιο κτίριο.

Σημειώνεται ότι τα δύο αδέλφια, είχαν μαραθώνια απολογία από τις 11 χθες το πρωί, μέχρι το βράδυ, οπότε και ο εισαγγελέας διέταξε την προφυλάκισή τους.

Υπενθυμίζεται ότι η εφημερίδα “ΜΠΑΜ” στο πρωτοσέλιδο της παρουσίασε την περασμένη Κυριακή μία από τις φωτογραφίες ντοκουμέντο οι οποίες αποδείχθηκαν καθοριστικές ώστε να διαψευστεί το πλήθος των “μαρτύρων” που είπαν ότι οι δύο κατηγορούμενοι όχι μόνο δεν πήγαν στο λιμανάκι αλλά είχαν μείνει στα σπίτια τους όλη την ημέρα. Στο φύλλο που κυκλοφορεί αύριο θα δείτε νέες φωτογραφίες ντοκουμέντο και μια αποκαλυπτική μαρτυρία που προκάλεσε αναταραχή και αντιδράσεις.

Τα απολογητικά υπομνήματα

«Την 24η Ιανουαρίου 2021 και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας ο πρώτος εξ ημών… ευρισκόμουν μαζί με τη σύζυγο …και τα δύο μου ενήλικα τέκνα … στην οικία μου στην πόλη της Ερετρίας Ευβοίας και δη στο διαμέρισμα που διατηρώ στον ισόγειο όροφο οικοδομής επί της οδού …Μάλιστα γύρω στις 11:00-11:30 π.μ. ευρισκόμενος στο μπαλκόνι της οικίας μου είχα ένα πολύ σύντομο διάλογο με το γείτονά μου … για τα μερομήνια ο οποίος ολοκληρώθηκε σύντομα και εν συνεχεία εισήλθα στην οικία μου. Φάγαμε όλοι μαζί οικογενειακώς και γύρω στις 16:00 μ.μ. -17:00 μ.μ. ο γιος μου … μου ζήτησε να πάμε για κυνήγι ενώ επιστρέψαμε μετά από λίγη ώρα και πάλι στην οικία μου. Τα όσα αναφέρω περί της παρουσίας μου κατά την 24η Ιανουαρίου 2021 στην οικία μου προκύπτουν από πληθώρα εγγράφων κυρίως μαρτυρικών καταθέσεων που δόθηκαν τόσο στα πλαίσια της προκαταρκτικής εξέτασης όσο στα πλαίσια της διενεργηθείσας ενώπιόν σας ανάκρισης.» κατέθεσε αρχικά ο ένας κατηγορούμενος.

Στη συνέχεια, εξηγεί γιατί ο γέιτονάς τους δεν κατέθεσε από την αρχή στο λιμεναρχείο. «Λάβετε υπόψιν σας ότι εντός της δικογραφίας υπήρχε πληθώρα μαρτυρικών καταθέσεων που βεβαίωναν ότι το σκάφος μας … βρισκόταν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας δεμένο στο λιμάνι της Ερετρίας αλλά και φωτογραφικό υλικό που επιβεβαίωνε πέραν πάσης αμφιβολίας τις καταθέσεις αυτές. Ως εκ τούτου από μέρους μας θεωρούσαμε τα στοιχεία αυτά αρκετά ώστε να προβούμε και σε περαιτέρω έρευνα και αναζήτηση και άλλων μαρτύρων. Όταν όμως μαθεύτηκε στην ευρύτερη περιοχή της Ερετρίας ότι η υπόθεση αυτή βγήκε από το αρχείο και έχει ασκηθεί εις βάρος μας ποινική δίωξη μας προσέγγισαν αρκετοί μάρτυρες οι οποίοι αφενός λόγω της γειτνίασής μας ήταν σε θέση να επιβεβαιώσουν την παρουσία μας στις οικίες μας αφετέρου λόγω της παρουσίας τους στο αλιευτικό καταφύγιο τη συγκεκριμένη ημέρα ήταν σε θέση να βεβαιώσουν ότι το σκάφος μας παρέμεινε δεμένο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ

WWW.DIKASTIKOREPORTAZ.GR

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας