9:31 Σάββατο 13 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Σιγκαπούρη: Θανατική ποινή μέσω βιντεοκλήσης

Σιγκαπούρη: Θανατική ποινή μέσω βιντεοκλήσης
Ένας άνδρας στη Σιγκαπούρη, που κατηγορούνταν για υπόθεση ναρκωτικών στη Σιγκαπούρη, καταδικάστηκε σε θάνατο με τηλεδιάσκεψη στο Zoom.

 

Δικαστής στη Σιγκαπούρη καταδίκασε έναν άνδρα εις θάνατον μέσω βιντεοκλήσης στο Zoom -την πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης- για τον ρόλο του σε υπόθεση ναρκωτικών. Πρόκειται για τη μια από τις δύο γνωστές υποθέσεις στις οποίες έχει επιβληθεί εξ αποστάσεως η ποινή του θανάτου.

Ο 37χρονος Πουνιθάν Γκενασάν από τη Μαλαισία ενημερώθηκε την Παρασκευή, καθώς η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς καραντίνας στην προσπάθειά της να μειώσει τα κρούσματα του κορωνοϊού, ότι θα απαγχονιστεί, γιατί σχεδίασε το 2011 μια συναλλαγή με ηρωίνη, όπως προκύπτει από δικαστικά έγγραφα.

“Για την ασφάλεια όλων των εμπλεκομένων στη διαδικασία, η ακροαματική διαδικασία στην υπόθεση του Ρουνιθάν Α.Λ Γκενασάν πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Σιγκαπούρης απαντώντας σε ερώτηση του Reuters επικαλούμενος τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας.

Ο 37χρονος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή και αναμένεται να ασκήσει έφεση.

Πρόκειται για την δεύτερη θανατική ποινή εξ’ αποστάσεως, καθώς νωρίτερα μέσα στον μήνα, ένας άνδρας στη Νιγηρία καταδικάστηκε σε θάνατο επίσης μέσω Zoom για μια δολοφονία το 2018.

Η ΜΚΟ Human Rights Watch χαρακτήρισε την καταδικαστική απόφαση «βάρβαρη και απάνθρωπη».

Η Σιγκαπούρη εφαρμόζει πολιτική μηδενικής ανοχής για υποθέσεις ναρκωτικών με αποτέλεσμα εκατοντάδες άνθρωποι -μεταξύ αυτών και πολλοί αλλοδαποί- να έχουν απαγχονιστεί τις τελευταίες δεκαετίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας