20:04 Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Συγκροτείται ειδική επιτροπή για την αναδιάρθρωση του χρέους

Συγκροτείται ειδική επιτροπή για την αναδιάρθρωση του χρέους

Τη συγκρότηση επιτροπής για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους αποφάσισε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε υπό τον αντιπρόεδρο, Γιάννη Δραγασάκη, με την συμμετοχή των υπουργών κ.κ. Τσακαλώτου, Χουλιαράκη, Αλεξιάδη, Σταθάκη και Σκουρλέτη.

Αναλυτικότερα και κατόπιν σχετικής εισήγησης του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, η επιτροπή που θα έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα, θα αναλάβει την προετοιμασία των επικείμενων συζητήσεων για το δημόσιο χρέος, αξιολογώντας τυχόν προτάσεις από ερευνητικά κέντρα, ειδικούς επιστήμονες και άλλους φορείς.

Στη ίδια συνεδρίαση, σύμφωνα με πληροφορίες, διαμορφώθηκαν και οι τελικές θέσεις της κυβέρνησης, σχετικά με τη μορφή και τους όρους λειτουργίας του νέου υπερ – Ταμείου αποκρατικοποιήσεων.

Στη συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ έγινε επισκόπηση των εξελίξεων στις τράπεζες και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κυβέρνηση θα καλέσει την ΤτΕ, το ΤΧΣ και τις ίδιες τις τράπεζες να υποβάλλουν γραπτές εκθέσεις για την κατάσταση στο τραπεζικό σύστημα, όπως διαμορφώνεται μετά τα capital controls και την ανακεφαλαιοποίηση.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

                

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας